5 ok, amiért érdemes XenApp 7.5-re váltani

Ha ön Citrix XenApp-felhasználó, jól tudja, milyen előnyökkel jár a biztonság, a menedzselhetőség és a távoli elérés terén, ha a bevált Citrix-technológia segítségével végzi a Windows-alkalmazások hosztolását és a szerveralapú asztali rendszerek közzétételét.

De vajon tudja-e azt is, hogy a XenApp 7.5 az egyetlen olyan technológiai megoldás, amely lehetővé teszi, hogy adatközpontokban Windows-alkalmazásokat virtualizáljon, központilag kezeljen és menedzseljen, és szolgáltatásként azonnal közzétegyen bárhol, bármilyen készüléken dolgozó felhasználók számára?

A Citrix XenApp és a FlexCast technológia segítségével a cégek rugalmasan mobilizálhatják Windows-alkalmazásaikat, költséghatékonyan frissíthetik fel asztali gépeiket, és lehetővé tehetik a dolgozói tulajdonú laptopok és táblagépek céges használatát. A megoldás használatával a vállalati IT-szakemberek a Windowst mindig elérhető, rendkívül biztonságos, és zavartalanul mobilizált szolgáltatásként bocsáthatják a felhasználók rendelkezésére.

Az alkalmazások fejlett rendszerbe állítása révén a FlexCast technológia biztosítja az IT-szakembereknek mindazt, amire a munkaerő mai komplex igényeinek kielégítéséhez szükségük van.

Kíváncsi, mi az „5 ok a 7.5-re”?

A folytatásból megtudhatja, mi az az 5 ok, amiért érdemes XenApp 7.5-re váltani, és lehetővé tenni, hogy a felhasználók igény szerint bárhol, bármilyen készüléken önkiszolgáló rendszerben juthassanak hozzá a vállalati alkalmazásokhoz. A XenApp FlexCast menedzsmentarchitektúrát (FMA) úgy tervezték, hogy a rendszerbe állítani kívánt alkalmazásoktól, asztali feladatoktól teljesen elkülönített ellenőrzőrendszert biztosítson. Ez azt jelenti, hogy lehetőség van a Windows-platformok széles választékának vegyes beállítására egy webes felületen, egyetlen konzolról, ezáltal megszüntethetők a mögöttes operációs rendszerektől való függőségek.

Azt is jelenti ugyanakkor, hogy az operációs rendszer frissítése esetén nincs szükség a szoftvermegoldás újraépítésére és frissítésére. A XenApp 7.5-öt már az alapoktól felhőmegoldásokban való használatra tervezték, és a teljes körű integrációnak köszönhetően lehetővé teszi az alkalmazások és asztali rendszerek felhőszolgáltatásként való összehangolását. Amint a Microsoft a Windows egyre gyorsabb verzióit adja ki, a XenApp 7.5 segítségével a Windows-kiadásokat azonnal fel lehet venni a lehetőségek közé.

A Windows Server három generációjának támogatását lehet a webes adminisztrációs oldalon egyetlen konzolról elvégezni; a Windows Server 2008 R2-től a legújabb Windows Server 2012 R2-ig. A Windows szolgáltatásként (Windows-as-a-Service) való rendelkezésre bocsátása érdekében a Citrix-fejlesztések követik a Microsoftot, és kihasználják a Windows Server, a System Center és a Hyper-V legújabb szolgáltatásait.

Kisebb hardverigény, jobb méretezhetőség

A XenApp architektúra az iparág jól bevált, nagy teljesítményű húzómotorja, amely jóval több mint egymillió felhasználót szolgál ki nap mint nap. Azonban minden egyes XenApp kiszolgálón elég sok tennivaló van, ha azt szeretnénk elérni, hogy nyomon kövesse saját és más szerverek működését. Ez esetben, ahogyan a telepítési méretek növekednek, bizonyos XenApp kiszolgálók számára speciális zónaadatgyűjtői feladatköröket kell kiosztani.

Az új XenApp 7.5 FlexCast menedzsmentarchitektúra tehermentesíti a kiszolgálókat, és minden alkalmazás és asztali rendszer hosztolására létrehozott Windows Serverre egyszerűen feltelepít egy „virtual delivery agent”-et (VDA), ugyanazzal a folyamattal és logikával, mint ahogyan az az asztali VDI virtuális gépek esetén történik.

Mi ennek a jelentősége?

Egyetlen kiszolgáló most 10%-kal több alkalmazást és asztali rendszert képes hosztolni, mint a XenApp 6.5, még úgy is, ha kisebb sávszélességen a kétszeres frissítési sebességű, továbbfejlesztett HDX mobilkodeket használja. Ha XenApp Szerverek rendszerbe állításáról volt szó, a XenApp 7.5-öt megelőzően az egyetlen járható út a Provisioning Services (PVS) használata volt, amit azonban csak a platina szintű vásárlók számára volt elérhető.

Mostantól a XenApp 7.5 segítségével már lehetséges a XenApp Szerverek rendszerbe állítása, amihez a XenDesktop 7-ben és 7.1-ben elérhető Machine Creation Services-t (MCS) kell használni. Az MCS rendszerbe állítási technológia platina és enterprise kiadásban kapható, és a segítségével a felhasználók már egy robusztusabb, kevésbé bonyolult telepítésű technológia előnyeit élvezhetik, amelyeket a rendszergazdák gyorsan képesek napjaink gyorsan változó munkahelyeire méretezni.

A mobilizációhoz Windows-alkalmazások kellenek

2013-ban a táblagépek eladásai a megelőző évhez képest 49%-kal nőttek, ezért nyilvánvaló, hogy az úton lévő dolgozók igénylik, hogy táblagépükön és okostelefonjukon is hatékonyan tudjanak dolgozni. De mi van azzal a több ezernyi Windows-alkalmazással, amelyek nélkülözhetetlenek a dolgozók hatékony munkájához? A XenApp 7.5 zavartalan, magas biztonsági szintű hozzáférést nyújt a Windows-alkalmazásokhoz; most 3-féle optimalizált módot kínál arra, hogy a felhasználók az alkalmazások újraírása nélkül elérjék Windows-alkalmazásaikat egy sor nem Windowsos készülékről:

  • A HDX mögötti új, H.264 kodeket olyan mobilkészülékekre optimalizálták, amelyek beépített hardveres dekódolást használnak, amely megduplázza a frissítési sebességet, és több mint kétszeresére növeli a hosztolt appokat használó készülékek akkumulátor-üzemidejét.
  • Az új HDX mobiltechnológia segítségével bármely meglévő Windows-alkalmazás mobilképessé tehető. A menük, kiválasztási lehetőségek és szövegbeviteli mezők egyszerűen érintőképernyős eszközökre optimalizált vezérlőelemekké konvertálódnak.
  • Az új HDX Mobile SDK segítségével a fejlesztők gyorsan optimalizálhatnak mobilalkalmazásokat képernyőméretre, képernyőtájolásra vagy gombméretre való optimalizálással, és az adott készülék lehetőségeinek, pl. a kamerának vagy a GPS-nek a kihasználásával.

Minden felhasználási területre – még a leghardverigényesebb 3D-alkalmazásokra is – van megoldás

A nagyméretű 3D-modellekkel és szimulációkkal való hatékony, közös munka rengeteg helyi adattal, valamint nagy GPU-terheléssel jár, és mindig a megfelelő szoftververziót kell hozzá használni. Az igazság az, hogy a tervezőprogramokat naprakészen, szinkronban tartani, és a hatalmas adatfájlokat a különböző földrajzi helyek között mozgatni szinte megoldhatatlan feladat. A XenApp régebben is az adatok központosításának nagyszerű eszköze volt, és a XenApp 7.5-tel mindezek az előnyök ma már a 3D tervezőalkalmazásokra is vonatkoznak.

A gyártó, mérnöki tevékenységet folytató és építési vállalatok a professzionális 3D-grafika miatt a FlexCast technológiával felvértezett XenApp 7.5 felé fordulnak, így lehetővé válik a hatékony munkavégzés, a rövidebb piacra kerülési idő, miközben a szellemi termékek bizalmas információi is biztonságban vannak.

Gépparkok adminisztrációja percek alatt, kevesebb karbantartás, nagyobb növekedés

A XenApp 7.5-öt az alkalmazások és asztali rendszerek egy gombnyomással történő rendszerbe állítása, valamint a bizalmas adatok biztonságos kezelése és a mobilalkalmazottaknak szóló lehetőségek teszik egyértelmű választássá. De mi a helyzet az operátori csapattal, akik működtetik a szolgáltatásokat?

A XenApp 7.5-ben a telepítést követően azonnal használható a Director konzolon belül az EdgeSight elemzői modul és a NetScaler HDX Insight, így a service desk szakemberek képesek a problémákat még azok kezdeti stádiumában feltárni és megoldani. Eközben az operátoroknak minden ismeret a rendelkezésükre áll a kapacitástervezéshez és a teljesítmény biztosításához, legyen szó akár hálózatról, akár virtuális infrastruktúráról. Többé talán még ebédet sem kell vásárolniuk.

Az asztali rendszerek virtualizációja nem feltétlenül VDI

Az asztali rendszerek virtualizációja nem egy konfekciótechnológia; a felhasználóknak az üzleti igényeiknek legmegfelelőbb virtuális asztali rendszerre van szükségük. Amikor azonban a vállalatok desktop-virtualizációs megoldást keresnek, a technológiai keresgélést gyakran valamelyik virtuális desktop infrastruktúrával (VDI) való ismerkedéssel kezdik, ugyanis a legtöbben egyenlőségjelet tesznek a VDI és az asztali rendszerek virtualizációja közé. Az asztali rendszerek virtualizációja azonban sokkal több, mint a VDI.

A XenApp különféle lehetőségeket kínál az asztali rendszerek virtualizációjára, pl. ilyen a szerveralapú virtuális desktop, más néven hosztolt, megosztott virtuális desktop is. Ugyancsak a XenApp az egyetlen olyan technológia, amely képes a vállalati Windows-alkalmazások mobilizálására oly módon, hogy a kulcsfontosságú üzleti alkalmazásokat központilag elérhetővé teszi az adatközpontban, és biztonságos távoli hozzáférést nyújt hozzájuk, bármikor, bármely készülékről.

A Citrix ügyfelei sok esetben tapasztalták, hogy a felhasználóiknak az asztali rendszerek virtualizációjával kapcsolatos igényeit nem VDI-megoldással is ki lehet elégíteni: egy hosztolt, megosztott virtuális desktoppal, vagy a vállalati alkalmazások igény szerinti, önkiszolgáló rendszerű elérésével. A XenApp egy bevált megoldás a Windows®-alkalmazások és asztali rendszerek igény szerinti elérésére.

Összefoglalás

A XenApp 7.5-tel a vállalatok összetett mobilitási igényeinek megfelelő alkalmazások rendelkezésre bocsátása még soha nem volt ilyen egyszerű. Akár ma szeretne átállni, akár későbbre tervezi, a legcélszerűbb, ha letölti a XenApp 7.5-öt, és első kézből tapasztalja meg annak egyszerűségét és erőteljes képességeit. Az intuitív varázslók és automatikus konfiguráció-ellenőrzés segítségével a környezet rekordidő alatt üzemkész állapotba hozható.

error: