A biztonságos távoli elérés négy alapvető módja

A biztonságos távoli elérés négy alapvető módja

Mivel az új koronavírus (COVID-19) továbbra is sok bizonytalanságot okoz, a hangsúly egyértelműen az emberek védelmén van, biztosítani kell a munkavállalóink egészségét. A munkaadóknak fontos, hogy a munkatársaik biztonságosan, zökkenőmentesen dolgozhassanak akár otthonról is, tehát szükséges a munkahelyi utazások minimalizálása.

Biztonságos távoli irodai munkakörnyezetet kell kialakítani, amely biztonságos a munkavállaló és biztonságos a vállalati informatikai rendszer részére is.

Hogyan tudunk létrehozni biztonságos távoli irodai környezetet?

Az első lépésként a megfelelő irodai szoftverek, hardver és együttműködést biztosító eszközök kiválasztása szükséges. Olyan rendszert kell kialakítanunk, amely távolról jól hozzáférhető és produktív munkavégzést biztosít.

Viszont a biztonságot nem szabad feláldozni a kényelem érdekében. A lehetőségek megismerésével és egy megfelelő IT-szolgáltatóval történő együttműködéssel biztonságosan átléphet az önök vállalata is a biztonságos távoli munkavégzést biztosító munkaadók világába.

A biztonságos távoli elérésnek négy alapvető módja van:

  1. VPN – a virtuális magánhálózat.
  2. Böngésző alapú weboldalon vagy virtuális asztalon keresztül elérhető vállalati adatok és alkalmazások.
  3. Távoli számítógép-hozzáférési szolgáltatás.
  4. Közvetlen alkalmazás hozzáférés.

Hogyan készüljünk fel a távmunkára?

Meg kell győződnünk, hogy biztonságosan és gyorsan csatlakozhatunk-e az összes szükséges alkalmazáshoz, beleértve a SaaS, a felhő és az adatközponti alkalmazásokat is, majd ki kell választani a a legjobb távmunka lehetőséget.

Elkötelezettségünk, hogy bármilyen módon támogassuk a vállalkozásokat a biztonságos távoli irodai környezet kiépítésében.

Keményen dolgozunk annak érdekében, hogy a COVID-19 kitörése során alkalmazottaink, ügyfeleink és partnereink egészségét és biztonságát biztosítsuk. A munkavállalóinak otthoni munkavégzési lehetőséget és korlátozott, nem kritikus utazást kínálunk. Ügyfeleink és partnereink számára továbbra is elérhetőek leszünk, sok esetben távolról.

További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot: https://www.citrix.hu/kapcsolat/

error: