A Citrix ShareFile használatának előnyei az Energia, Olaj és Gáz Vállalatoknál

A Citrix ShareFile használatának előnyei az Energia, Olaj és Gáz Vállalatoknál

Mi lenne, ha az Ön cége cége egyetlen eszköz használatával lenne képes választ adni a kőolajmezők kitermelésén dolgozó munkacsoportok kihívásaira, és megoldást találni az adatkezelési szabványoknak való megfelelésre?

Mi lenne, ha egyetlen központi helyről lenne képes valós idejű hozzáférést biztosítani az olajipari dolgozók számára az olajkutak nyomásnaplóihoz, ásványipari joganyagokhoz, vagy szeizmológiai adatokhoz? Mi lenne, ha mobil hozzáférést tudna biztosítani a biztonsági ellenőrzőlistákhoz és a korábbi események adataihoz?

A Citrix ShareFile segítségével mindez lehetséges.

Az energia-, olaj- és gázipari cégek egyre inkább a Citrix ShareFile-hoz hasonló megoldások felé fordulnak, amikor a helyszíni műveleteik átalakítása érdekében jobb kommunikációt, fokozottabb hatékonyságot és valós idejű adathozzáférést kívánnak elérni.

Ebben a cikkben közvetlenül az energia-, olaj- és gázipari cégektől tudjuk meg, miképpen segíti elő a Citrix ShareFile a helyszíni műveletek átalakítását azzal, hogy javítja a helyszíni működéshez kapcsolódó kommunikációt, hatékonyságot és biztonságot.

Ez az iparág nap mint nap olyan egyedi nehézségekkel kell hogy szembenézzen, mint:

  • Az olajszivattyúkkal, olajkutakkal és projektekkel kapcsolatban nincs a helyszínen, valós időben elérhető információforrás.
  • A kollégák különböző helyeken dolgoznak, korlátozott az internet-hozzáférésük, és az egymás elérése, az információ megosztása és a közös munka nehézségekbe ütközik.
  • Egy-egy projekt során a kollégák az ipari környezetre felkészített mobiloktól a nagy teljesítményű munkaállomásokig igen sokféle készüléket használnak.
  • Folyamatosan státuszadatokat kell eljuttatni a munkavégzés helyéről a különböző belső és külső partnerekhez, ami oda vezet, hogy a kollégák különféle, az IT-vezetés által nem jóváhagyott, személyes fájlmegosztó szolgáltatásokat használnak, amelyek a vállalati adatokat nem biztonságos módon teszik közzé.

Nem hisz nekünk? Akkor higgyen azoknak az energia-, olaj- és gázipari cégeknek, akik elmondják, hogyan segített vállalatuknak a Citrix ShareFile a cég átalakításában.

A Kuwait Petroleum Corporation (KPC) nevű céget 1980-ban hozták létre abból a célból, hogy Kuvait széttagolt olajipari érdekeltségeinek ernyőszervezeteként működjön. A KPC az olaj- és gázipar minden vonatkozásában érdekelt; az új lelőhelyek feltárásától kezdve egészen a tiszta és biztonságos üzemanyagoknak a gépjárművek, repülőgépek, hajók, a mezőgazdaság és az erőművek számára történő kiszállításáig.

A ShareFile rendszerbe állítása előtt a KPC dolgozói a közös munkához mindenféle ingyenes, felhőalapú fájlmegosztó terméket használtak, amivel a bizalmas céges adatokat a szabályozatlan, nyilvános felhőalapú környezetekben jelentős kockázatnak tették ki. A KPC-nél ma már a ShareFile-t használják, így saját privát felhőkörnyezetükben tudnak biztonságos hozzáférést és fájlmegosztást nyújtani a dolgozóknak.

A Forum Energy Technologies (FET) egy multinacionális olajipari cég, amely a tengermélyi kitermelés, a fúrás, az új kutak üzembe helyezése, valamint az olaj- és gázipar egyéb termelő és ellátó szegmensei terén is jelen van termékeivel, és ahol az alvállalkozói pályáztatási rendszer támogatását oldották meg a ShareFile-lal: az ajánlatkéréseket ShareFile-on keresztül osztják meg a csoport tagjaival, így nincs szükség az e-mailek cégen belüli továbbküldésére.

A FET jogi, beszerzési és IT-csoportjai az ajánlatkérési tevékenységet nyomon követik, és látják, hogy ki kivel és mikor osztott meg egy-egy fájlt. Az ajánlati fázis lezárultával a régi ajánlatkérési adatokhoz való hozzáférést meg lehet szüntetni.

A Louisville Gas and Electric Company és a Kentucky Utilities Corporation (LG&E és KU) nevű cégek átfogó mobilitási megoldásának egyik fontos része a ShareFile. Az LG&E és a KU azért döntött a ShareFile mellett, mert a segítségével kezelni tudják a mobilkészülékeken tárolt adatokat, és eközben a Citrix XenMobile segítségével tudják biztonságos módon menedzselni a mobilalkalmazásokat és -készülékeket.

Mivel a XenMobile és a ShareFile képes egymással integrált módon működni, az LG&E dolgozói elhagyhatják az irányítóközpontot, és a megkezdett munkamenetet mobilkészülékeiken megnyitva a terepen is biztonságos, valós idejű adathozzáféréssel rendelkeznek.

„A felhasználók elhagyhatják az irányítóközpontot, és a megkezdett munkamenetet mobilkészülékeiken egyszerűen megnyithatják, így a terepen is biztonságos, valós idejű adathozzáféréssel rendelkeznek” – Jason Adwell, az LG&E és a KU vezető IT-rendszermérnöke.

„Az általunk vizsgált megoldások közül egyedül a Citrix ShareFile nyújtotta azt az adatmegosztási, tárolási és szinkronizálási szolgáltatást, amelyet cégünk igényelt. Az egyik vezető elemzőnk ezt jelentős pozitívumként értékelte, így a Citrix a vizsgált jelentkezők közt komoly előnnyel rendelkezett.” – Qais Al Doub, a Kuwait Petroleum Corporation vezető rendszerelemzője.

Az energiaiparon belül nemcsak az olaj- és gáziparban lehet jól hasznosítani a Citrix ShareFile-t.

Az Enerparc a nagy volumenű napenergia-hasznosítási projektekhez nyújt mérnöki, beszerzési és építőipari szolgáltatásokat. A cég a ShareFile segítségével végzi a nagyméretű CAD-fájlok és tervek megosztását, valamint az azokon való közös munkát.

Az Exelon Corporation nevű vállalatnál, amely az Egyesült Államok legnagyobb atomerőmű-üzemeltetője, nemcsak a terepen dolgozók, de az irodákban és az erőművekben dolgozó munkatársak is ShareFile-t és XenMobile-t használnak a mobilitási projektek támogatására.

Az Exelonnál sok olyan digitalizált adat is van, amelyet korábban papíralapon tároltak, ma már azonban a számlákat és az egyéb fájlokat is ShareFile-on keresztül érhetik el a dolgozók.

A ShareFile az alábbi előnyöket nyújtja az energia-, olaj- és gázipari cégek számára:

  • Valós idejű hozzáférés a kritikus fontosságú információkhoz
  • Fájlok elérése mobilról, önkiszolgáló rendszerben
  • Távoli együttműködés és információmegosztás
  • Az aktuális szabványos üzemeltetési eljárások (standard operating procedures, SOP) terjesztésének ellenőrzése.
  • Nagyobb hatékonyság és reagálókészség mobilkészülékeken.
error: