A Samsung Galaxy S8 és a Citrix stratégia együttműködése

A Samsung Galaxy S8 és a Citrix stratégia együttműködése

Az UNPACKED 2017 névvel jelzett Samsung eseményen bemutatásra került, a minden eddiginél okosabb, szebb és főleg újabb Samsung Galaxy széria zászlóshajója, az S8.

Az Samsung Galaxy S8 immáron két különböző kijelző méretben érhető el, 5.8”-os valamint 6.6”-os méretekben.

Mivel a kijelző körüli káva méretei elhanyagolható méretre csökkentek, így a kijelző növekedése nem növelte jelentősen a telefon fizikai kiterjedését.

Citrix szempontból Samsung Galaxy S8 telefonon egy különleges előrelépés történt, hiszen az eszközön elérhető lett, egy úgynevezett DeX mód, amelynek fő célja, hogy a mobil eszköz funkcionalitását, egy dokkolón keresztül asztali eszköz szintre terjessze ki. Az asztali dokkolóra ráköthető monitor, egér és billentyűzet, amelyek használatával a Samsung Galaxy S8 egy közel teljes értékű asztali számítógéppé válik.

A Citrix a XenMobile Vállalati Mobil Eszköz Menedzsment megoldásával ezen Androidos funkcionalitást hivatott kiegészíteni, így elérhetővé teszi a mobilon már megszokott konténerizált vállalati alkalmazásait (SecureMail, SecureWeb, SecureTasks, SecureNotes, ShareFile), valamint egyedi vállalati alkalmazás boltját (SecureHub) is a Samsung Galay S8 DeX felületére.

Akinek nem lenne elég a vállalati Andoridos környezet, annak pedig elérhetővé válik a Citrix VDI megoldása is, így akár egy Windows alapú alkalmazást (XenApp), vagy akár egy teljes értékű Windows 10 Operációs rendszert (XenDesktop) is képes lesz futtatni az S8 DeX asztaláról.

Az Samsung S8-as készülékről további információkat ezen a linken lehet elérni.

A Samsung Galaxy S8 eszközön a Citrix XenDesktop (a Citrix Receiver a kliens oldalon) működését itt nézheti meg (a Citrix 2:45-től)!

Hamarosan magyarul is jön a bemutató videó!

error: