Citrix és Samsung Galaxy S8, a laptop helyettesítő mobiltelefon

Citrix és Samsung Galaxy S8, a laptop helyettesítő mobiltelefon

Lehetséges-e okostelefont használni az összes olyan munkához, amelyet most asztali számítógépen vagy laptopon csinál, anélkül, hogy feláldozná a Windows számítógép bármely funkcióját?

A Samsung szeretné azt hinni, hogy megérkezett a régóta ígért pillanat

Számos vállalat megpróbálta velünk elhitetni ezt, a Motorola-tól kezdődően, valamint a közelmúltban a HP-ről és a HP Elite x3-ról is. Amíg ezek a korábbi próbálkozások megcsillantották azt a reményt, hogy a telefont PC helyett használjunk, ezt nem igazán tudták kellő minőségben kivitelezni.

A legújabb Galaxy S8 és Galaxy S8+ új verziója az új DeX állomással lett a legújabb kísérlet. Miután egy kis időt töltött az irodában és az úton, a Galaxy S8+ meglepően közel áll ahhoz, hogy kielégítse az alapvető üzleti munkák minimális követelményeit, mint akár bármelyik eddigi hasonló tudást felvonultató eszköz.

A Samsung DeX Station lehetővé teszi a felhasználók számára, billentyűzet, egér és kijelző csatlakoztatását is. Bár a kijelzők könnyen elérhetőek a szállodai szobákban és a távoli irodákban utazás közben, billentyűzetet, egeret és HDMI kábelt magunkkal kell vinnünk ahhoz, hogy a teljes hatást el tudjuk érni.

Ennek ellenére az eszköz használata a Microsoft Word alkalmazással és a Microsoft Excel alkalmazással nem volt kifejezetten más, mint bármely laptop vagy asztali verzió esetén. Igazán nem lehet megmondani a különbséget. A Citrix Receiver alkalmazással pedig hozzáférhet bármely Windows-alkalmazáshoz távoli asztal elérés formájában.

Az eszköz teszteléséhez egy Logitech Android Bluetooth billentyűzetet és egy Samsung egeret használtunk, hogy meg tudjuk írni ezt a véleményt a Word Citrix Receiver verzióján keresztül. Az élményt teszteltük a natív Word alkalmazással is, amely közvetlenül a Galaxy S8+on futott, és nehéz megmondani a kettő közötti különbséget. Mindkettő biztosítja azt az érzékenységet, amelyet egy laptopon vagy asztali gépen történő gépeléskor elvárhat a felhasználó.

A Citrix Receiver használatával korlátlan lehetőség tárul elénk a Windows-programokhoz való hozzáférhetőségen keresztül

Az SAP 3D Visual Enterpise Viewer eszköz egy olyan alkalmazás volt, amely majdnem hibátlanul futott ebben a környezetben. Átméreteződött egyszer, és amikor újraindult, egy másik grafikus hátteret is javasolt, azonban több esetben nem tapasztaltunk más alkalmazással kapcsolatos kérést.

A Dropbox integráció azt jelenti, hogy dokumentumokat vagy képeket menthet közvetlenül a telefonról a Dropbox fiókjába, amennyiben rendelkezik Microsoft OneDrive hozzáféréssel, Citrix Receiver alkalmazással és az S8 telefonnal.

Az Office 365 aktiválásával a két környezet között dokumentumokat szerkeszthet és menthet, így a kapott Word-dokumentumot akár közvetlenül az OneDrive-ra is írhatja. A telefonon egyszerűen és közvetlenül beillesztheti a képeket a Samsung S8+ fotóalbumból a Word natív verziójába.

Alkalmazások

A Citrix környezet használata, minden Windows alapú alkalmazáshoz hozzáférést biztosít. A fontosabb alkalmazások ezek közül pl.: az eDrawings alkalmazás bemutatta, hogyan képes egy komplex grafikaalkalmazást megvalósítani az eszközön.

Úgy működött, ahogyan azt elvárná az ember, hogy bármilyen Windows alapú számítógépen is működik. Az S8 DEX képességét leteszteltük mind az irodában, mind egy tipikus irodán kívüli környezetben, nagy sávszélességű kapcsolaton keresztül. Mindkettő lényegében azonos eredményeket hozott használhatóság tekintetében.

Az Office alkalmazások mindegyike ugyanúgy működik, mint egy asztali verzió esetében

Az eredeti Android alkalmazásoknak kissé eltérő felhasználói felülete van, a mobil élményhez igazodva. A Citrix-alapú Office alkalmazások használata ugyanolyan ismerős megjelenést és érzést nyújt, mint amit a laptopja tesz elérhetővé.

A dokumentumok szerkesztésének mindkét módja meglehetősen jól működött, és akár teljesen produktív is lehet.

Benyomás

A fentebb említett DEX funkcionalitás egyik fő hátránya, hogy nem könnyű szerkeszteni a dokumentumokat, vagy manipulálni egy táblázatot például egy repülőgépen.

Ez továbbra is a laptop előjoga marad. A HP egy laptop-dock eszközt kínál a HP Elite x3 készülékhez, amely megpróbálja megoldani ezt a felhasználási igényt, azaz csatlakozik az eszközhöz USB-C vagy Wi-Fi segítségével és ezzel terjeszti ki a telefont egy látszólagos laptoppá.

Összehasonlítva a Galaxy S8 + és a HP Elite x3 telefonjának tapasztalatait, valójában nincs verseny. A HP Elite x3 időnként lassúnak tűnt, a rajta éppen futó alkalmazástól függően, és nem ad olyan élményt, mint a Galaxy S8 + a Word helyi verzióján vagy a Citrix Receiver használatával a gépelés majdnem olyan minőségben futott a DEX asztalon, ahogyan korábban a PC-n is használtuk.

A OneDrive szinkronizálása a rendszerek között szuper könnyű, akár áthelyezni egy fájlt Windows 10 asztali gépre és folytatni a szerkesztést is. A fájlok automatikusan szinkronizálódnak a rendszerek között, ha az egyes eszközökön OneDrive-t beállításra került. A OneDrive használatának köszönhetően valóban valós időben készíthet közös szerkeszthetőségű dokumentumokat.

A Microsoft alkalmazásai optimalizálva vannak a Samsung DEX Station használatához, így teljes mértékben képesek kihasználni a nagy képernyőt. Sajnos nem ez a helyzet minden olyan alkalmazás esetében, amelyet a Galaxy S8+ -on futtat, mivel ezen alkalmazások többsége ablakos módban jelenik meg. Mégis, jó, ha telefonos alkalmazásai elérhetők a nagy képernyőn, beleértve a szöveges üzenetküldő alkalmazást, akár ablakos módban is.

Összegzés

Tehát a Galaxy S8 vagy Galaxy S8+ életképes asztali alternatíva lehet? Valójában nem veszi át a laptop helyét, azonban számos szokásos üzleti funkciót képes elvégezni, amikor dokkolva van, és nagy képernyős monitorral, valamint billentyűzetével és egérével is csatlakozik.

Kétségtelen, hogy a Galaxy S8 vagy Galaxy S8+ a Citrix Receiver-rel megerősítve a piacon az egyetlen olyan telefon megoldás, amely elég közel tudott kerülni a laptop helyettesítő megoldás közelébe.

error: