Citrix (Re)Branding, az új termék elnevezésekről

Citrix (Re)Branding, az új termék elnevezésekről

A Citrix megváltoztatta szinte az összes termékének a nevét, így búcsút vehetünk többek között a NetScaler, Xen, Receiver, ShareFile és a hasonló ismert elnevezésektől.

A cél, hogy a Citrix, mint márkanév erősödjön. Egyszerűsítették a portfólió elnevezéseiket, hogy könnyebb legyen azonosítani a terméknév mögötti megoldásokat, az eredmény egy „Citrix + funkció” termék-elnevezési rendszer.

Citrix is The Brand

Az üzenet egyértelmű, a Citrix a márka! Az „új” márka alatt három kategóriát hoztak létre,

  1. Workspace,
  2. Networking, és
  3. Analytics, a termékeket ezen kategóriák alá sorolták be.

Digital Workspace, a digitális munkaterület

A digitális munkaterület rugalmas és integrált módon biztosítja az alkalmazásokat, asztali számítógépeket, adatokat és eszközöket melyekre a felhasználóknak szükségük van.

A Citrix egységesített, összefüggő és biztonságos digitális munkaterülete lehetővé teszik mindezt, és felismeri a hibrid és multi-cloud környezet teljes előnyeit, miközben egyszerűsíti a menedzsmentet és leküzdi a biztonsági kihívásokat.

Unified

A teljes informatikai infrastruktúrát egyetlen felületen keresztül lehet menedzselni.

Contextual

A digitális munkaterületek a gépi tanulás segítségével alkalmazkodnak az egyes munkavállalók egyedi igényeihez.

Secure

Az emberközpontú biztonsági megközelítés a biztonsági keretrendszer középpontjába helyezi a felhasználót.

Citrix Workspace termékek

Korábbi elnevezés Új elnevezés
Sharefile Citrix Content Collaboration

ShareFile integráció, biztonságos hozzáférés, szinkronizálás és fájlok megosztása.

XenMobile Citrix Endpoint Management

Kiterjesztett mobilalkalmazás és a mobileszköz kezelést tesz lehetővé a végpontok és az IoT eszközök összehangolására a Citrix munkaterületein.

XenApp secure browser Citrix Secure Browser

Magában foglalja az interneten tárolt webes alkalmazásokhoz való állandó, biztonságos távoli hozzáférést a Citrix Workspace-be.

XenServer Citrix Hypervisor

Optimalizált szerver virtualizáció az összes adatközponti megoldásra.

XenApp Citrix Virtual Apps

A munkatársak szabadon dolgozhatnak bárhonnan, miközben csökkentik az informatikai költségeket. Biztonságosan továbbítható Windows, Linux, Web és SaaS alkalmazások és teljes virtuális asztali számítógéphez vagy bármelyik felhő megoldáshoz.

Xen Desktop Citrix Virtual Desktops

A munkatársak szabadon dolgozhatnak bárhonnan, miközben csökkentik az informatikai költségeket. Biztonságosan továbbítható Windows, Linux, Web és SaaS alkalmazások és teljes virtuális asztali számítógéphez vagy bármelyik felhő megoldáshoz.

Citrix Receiver Citrix Workspace App

Új mobil, webes és asztali élmény biztosít, összekapcsolja az összes olyan alkalmazást és fájlt, amelyre szükségünk lehet.

Citrix XenApp and XenDesktop Service Citrix Virtual Apps and Desktops

A munkatársak szabadon dolgozhatnak bárhonnan, miközben csökkentik az informatikai költségeket. Biztonságosan továbbítható Windows, Linux, Web és SaaS alkalmazások és teljes virtuális asztali számítógéphez vagy bármelyik felhő megoldáshoz.

Networking, hálózat

A jövő felhőkön és hálózatokon oszlik el! Mivel egyre több munkaterhelés kerül a felhőben, és a felhasználók egyre több SaaS alkalmazást igényelnek, a kapcsolatok fenntartása és ezek biztonsága kritikus fontosságúvá válik.

A felhasználók világszerte megbízható hozzáférést igényelnek, függetlenül attól, hogy a cég fiókjában, otthon vagy bármely más hálózatban vannak. A hálózat teljesítményének és biztonságának javításával az IT megkapja azt az átláthatóságot és ellenőrzést, amire szükségük van. A kiterjedt Citrix hálózati portfólió, melyeket korábban NetScalernek és Cedexisnek neveztek, tovább bővül a software-defined networking termékekkel.

A Citrix arra törekszik, hogy a hibrid (publikus és a nyilvános felhők ötvözetei) és multi-cloud (kettő vagy több publikus IaaS szolgáltatót egy privát PaaS szolgáltatóval ötvözünk) környezetben lévő alkalmazások elérhetősége és elérése az új igényeknek a kielégítésével történjen (megbízható hozzáférés és alkalmazástovábbítás; biztonság; átláthatóság és betekinthetőség).

Citrix Networking termékek

Korábbi elnevezés Új elnevezés
Netscaler ADC Citrix ADC

Megbízható alkalmazás továbbítás és terheléskiegyenlítés a hálózaton keresztül.

Netscaler SD-WAN Citrix SD-WAN

Fiókhálózatok és WAN-ok átalakítása felhőtechnológiával a megbízható, egységes felhasználói élmény érdekében.

Netscaler App Security + Netscaler Firewall + Netscaler Web App Security Citrix Web App Firewall

Nagy teljesítményű webes alkalmazás-tűzfal (WAF), amely védi a hálózatot a fenyegetésektől.

Netscaler Unified Gateway + Netscaler Access Gateway Citrix Gateway

Biztonságos, központi hozzáférés azokhoz az alkalmazásokhoz és adatokhoz, amelyekre a munkavégzés során szükségünk van.

Netscaler Management and Analytics System Citrix Application Delivery Management

Végponttól végpontig terjedő hálózati és alkalmazáskezelés, automatizálás, elemzés és összehangolás.

Netscaler Secure Web Gateway Citrix Secure Web Gateway

Segít a vállalati irányelvek betartásában és a rosszindulatú tartalmak blokkolásában az alkalmazottak és az üzleti információk biztonságának megőrzése érdekében.

Cedexis Platform Citrix Intelligent Traffic Management

Citrix, Analytics

A Citrix Analytics a felhasználók viselkedéselemzését és a proaktív biztonsági betekintést lehetőség nyújtja. A Citrix Analytics adatokat gyűjt a Citrix portfóliójában, és olyan elemeket hoz létre, amelyek segítségével az adminisztrátorok átlátható módon kezelhetik a felhasználói és alkalmazásbiztonsági fenyegetéseket, javíthatják az alkalmazások teljesítményét és támogathatják a folyamatos működést.

Citrix Analytics for Networking és Citrix Analytics for Workspaces további információ elérhető a https://www.citrix.com/products/citrix-analytics/ oldalon.

Az új termék elnevezésekről

A Citrix már régóta átnevezgeti a termékeit, nem mindig sikerül jobb neveket kitalálni. Ebben az értelemben ez az új kezdeményezés nem meglepő, de ennek nagysága váratlan.

Hivatalosan a cél az, hogy egyszerűsítse a portfóliót, de az igazi cél az, hogy vonzóbbá váljon az új ügyfelek számára.

2018-ban a Citrix izgalmas változásokat fog elhozni nekünk. Egységesítik a termék portfólió elemeket és azok elnevezését egyértelműsítik. Megkönnyítik a termékek használatát, az új elnevezésekkel érthetőbbé válnak a változások. A Citrix biztonságos és személyre szabott élményt biztosít, az üzleti igényeknek megfelelő választáshoz és rugalmassághoz.

error: