Citrix termékek licencelése 2017-ben

Citrix termékek licencelése 2017-ben

Mint minden nagyobb szoftvergyártó a Citrix is számos licencelési megoldással rendelkezik, amelyek különböző típusú és méretű szervezetek számára nyújtanak megoldást. A Citrix széles körű licencelési programjainak az a célja, hogy megfeleljen minden kereskedelmi vállalkozás, oktatási intézmény vagy kormányzati hivatal igényeinek. A megfelelő licenceléssel, a megfelelően használt licence konstrukciókkal könnyebbé és költséghatékonyabbá válhat a szoftverek használata.

Mi segítünk, hogy a Citrix széles portfóliójában, termék kiadásaiban és licencelési megoldási között megtalálja a megfelelő opciókat a saját szervezete részére.

Citrix licence programok:

Kereskedelmi   Oktatási   Kormányzati
Egyszerű, rugalmas licencelés, minden méretű kereskedelmi vállalkozás számára.

EASY License Program,
Enterprise License Agreemant Program (ELA)

 Az „Education License Program”
praktikus, költséghatékony lehetőség a minősített oktatási intézmények számára.
Kedvezményes licencelési konstrukció kormányzati és non-profit szervezetek részére.

Government & Government Education License
Agreement (GELA) Program

Citrix Desktop termékek

Citrix XenDesktop

Alkalmazás publikációs és desktop virtualizációs funkciókat is magába foglaló termékcsalád. A desktop virtualizáció segítségével lehetőség nyílik a Windows felhasználói operációs rendszerek (Windows 7, Windows 8, Windows 10) központi szervereken történő futtatására, és csak a képernyő képek továbbítására a kliens eszközök felé, így jelentősen csökkenthetőek az adminisztrációs költségek, növelhető a biztonság és rugalmasabbá válik az üzleti alkalmazások elérése.

A XenDesktop három verzióban érhető el, VDI, Enterprise és Platinum.

A XenDesktop VDI, Enterprise és Platinum kiadásai, felhasználó/eszköz vagy konkurens felhasználók alapján licencelődnek és örökös (Perpetual Product License) vagy éves előfizetéses (On-Premises Subscription License) konstrukcióban érhetőek el.

Felhasználói (user) licence – célzott asztali hozzáféréssel:

 • egy felhasználó
 • korlátlan eszköz
 • korlátlan kapcsolat a virtuális asztali számítógépekhez és alkalmazásokhoz

Eszköz (decice) licence – az asztali gépek / eszközök megosztását célzó felhasználók részére

 • korlátlan felhasználó
 • egy eszköz
 • korlátlan kapcsolat a virtuális asztali számítógépekhez és alkalmazásokhoz

Konkurens (concurrent) licence – alkalmi és/vagy névtelen felhasználásra

 • bármely felhasználó
 • bármely eszköz
 • egy kapcsolat egy virtuális asztalhoz vagy korlátlan alkalmazásokhoz

Citrix XenDesktop funkciók részletesen:

https://www.citrix.com/products/xenapp-xendesktop/feature-matrix.html


Citrix XenApp

Alkalmazás publikációs megoldás, képes a céges központi szerver teremben, Microsoft Server operációs rendszerekre telepített alkalmazások, desktop-ok publikációjára (képernyőjének továbbítására interneten keresztül, bármilyen eszközre) használható.

A Citrix XenApp, Fundamentals, Secure Browser, Advanced, Enterprise és Platinum kiadásokban érhető el.

A XenApp Secure Browser felhasználó/eszköz, az Advanced, Enterprise, és Platinum kiadások konkurens felhasználók alapján licencelődnek és örökös (Perpetual Product License) licenceként vásárolhatóak meg.

Felhasználói (user)/ Eszköz (device) licence – hozzáférést biztosít a nevesített felhasználóknak vagy eszköznek:

 • egy felhasználó
 • egy eszköz
 • korlátlan kapcsolat a virtuális alkalmazásokhoz

Konkurens (concurrent) licence – minden kapcsolathoz egy licence kerül hozzárendelésre

 • bármely felhasználó
 • bármely eszköz

A XenApp terméknek van egy további speciális kiadás a Fundamentals, mely kis vállalatoknak ajánlott kiadás, alap alkalmazás publikációs funkciókkal, 5 nevesített felhasználóra elegendő csomagokban vásárolható, akár Microsoft Remote Desktop Services (RDS) CAL licencekkel együtt is. A XenApp Fundamentals nevesített felhasználó alapú licence konstrukcióban érhető el.

Citrix XenApp funkciók részletesen:

https://www.citrix.com/products/xenapp-xendesktop/feature-matrix.html


Citrix Mobility termékek

Citrix Workspace Suite

A Citrix Workspace Suite a virtualizációs és mobil világok valódi konvergenciája, egyedülálló módon kínálja az ipar legfejlettebb és leginkább integrált digitális munkaterületét. A Citrix Workspace Suite az egyetlen olyan digitális munkaterület, amely teljes választékot kínál az eszköz, a felhő és a hálózat számára.

Az alkalmazáscsomag tartalmazza a XenDesktop/XenApp alkalmazást, a XenMobile Enterprise-t (ez tartalmazza a ShareFile Enterprise-t), valamint a NetScaler Gatewayt; így a vállalatok legszélesebb felhasználási területét célozza meg.

A Citrix Workspace Suite örökös (Perpetual Product License) vagy éves előfizetéses (On-Premises Subscription License) konstrukcióban érhető el, felhasználó alapú licenceléssel.


XenMobile

A XenMobile a mobil eszköz menedzsment (MDM), a mobil alkalmazás menedzsmentet (MAM) és a vállalati szintű produktivitást elősegítő alkalmazásokat egységesítő megoldás. A XenMobile fokozza a felhasználói élményt a BYIOD és a vállalati eszközök részére anélkül, hogy az a biztonság rovására menne.

A XenMobile négy verzióban érhető el, MDM, Advanced, Enterprise és a XenMobile for Samsunkg Knox kiadásban. Az MDM, Advanced, Enterprise XenMobile termékek felhasználó vagy menedzselt eszköz alapján licencelődnek, és  örökös (Perpetual Product License) vagy éves előfizetéses (On-Premises Subscription License) konstrukcióban érhető el. A XenMobile for Samsunkg Knox csak eszköz alapon és éves előfizetéses formában lehet beszerezni.

Felhasználói (user) licence (egy felhasználó több eszközt használ)

 • felhasználónként egy licence
 • 10 eszköz / felhasználó

Eszköz (device) licence (ha a felhasználók csak egy eszközt használnak)

 • korlátlan felhasználók
 • eszközönként egy licence

A helyben telepített (on-premise) megoldás előnyei:

 • teljes felügyelet az olyan szervezetben, amelyek szabályozási előírási és követelményei vannak
 • teljesen és belülről menedzselhető mobilitási infrastruktúra

ShareFile On-Premise

A mobil felhasználók számára készült vállalati fájlszinkronizálás és -megosztás (EFSS) szolgáltatás. A Citrix ShareFile Enterprise per-User alapon licencelődik, mind éves, mind örökös licencmodell szerint.

A ShareFile legfontosabb felhasználási lehetőségei:

Az adatok elérhetősége felhőben, a telephelyen vagy akár egyszerre mindkét helyen. Biztonságos dokumentumok, eszközök, felhasználók és tartalom Dokumentum munkafolyamatok automatizálása A meglévő hálózati megosztások és egyéb adattárak

mobilizálása

 


Citrix Cloud szolgáltatások

A Citrix Cloud egy felhőalapú management és integrációs platform. A Citrix termékek elérhetősége software as a service vagyis szoftver, mint szolgáltatás keretében.

A Citrix Cloud a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy széles körű munkaterületi szolgáltatásokat nyújtsanak, beleértve az alkalmazásokat, asztali számítógépeket és az adatokat, a Citrix Cloud egyszerűsíti a Citrix technológiák kezelését – Virtuális alkalmazások, asztali számítógépek, adatok, eszközkezelés és hálózat létrehozása a felhőben.

A Citrix Cloud szolgáltatásai felhasználó, eszköz, menedzselt operációs rendszer vagy Customer (vevő) alapján licencelődik és éves előfizetéses keretében érhetőek el.

Citrix Cloud kiadások/csomagok:

Secure Browser

Egyszerű és biztonságos hozzáférést biztosít a vállalati böngészőalapú alkalmazásokhoz a hagyományos VPN-alapú távoli hozzáférés bonyolultsága nélkül. A Secure Browser szolgáltatás felhasználó alapon licencelődik és éves előfizetéses keretében érhető el.


Citrix XenApp & XenDesktop Service

Biztonságos hozzáférést nyújt Windows vagy Linux alkalmazásokhoz és asztali gépekhez bármely eszközről. A Citrix XenApp & XenDesktop Service két változatban érhető el, ezen szolgáltatások felhasználó alapon licencelődnek és éves előfizetéses keretében érhetőek el.

 • XenDesktop Service csomag tartalma:
  • XenDesktop Service
  • Smart Tools
 • XenApp Service and XenDesktop Service csomag tartalma
  • XenApp & XenDesktop Service
  • App Layering Service
  • Smart Tools


Citrix Workspace Service

Teljes körű digitális munkaterület – alkalmazások, asztali számítógépek, adatok és szolgáltatások biztosítása – minden eszközre, bármilyen infrastruktúrára vagy felhőre.

A szolgáltatási csomag tartalma:

 • XenApp & XenDesktop Service
 • App Layering
 • XenMobile Service
 • ShareFile Service
 • Smart Tools

és opcionálisan a NetScaler Gateway Service

A Citrix Workspace Service csomag minimálisan 25 előfizetőtől vagy eszköztől, és éves előfizetéses licencmodell szerint elérhető.


Mobility szolgáltatás

Felhőalapú, átfogó vállalati mobilitáskezelő (EMM) rendszer – beleértve a mobileszköz-kezelést (MDM), a mobilalkalmazáskezelést (MAM) és a vállalati szintű termelékenységi alkalmazásokat – biztonságos BYOD vagy vállalati eszközökről való eléréssel. A Mobility felhős szolgáltatás Standard, Advanced és Premium kiadásban érhető el.

A felhőalapú Mobility szolgáltatások minimálisan 25 előfizetőtől vagy eszköztől, és éves előfizetéses licencmodell szerint elérhetőek.


Citrix ShareFile Service (File Sync/Share)

Biztonságos hozzáférés biztosítása bármely eszközről származó fájlokhoz és adatokhoz, bármilyen infrastruktúrán keresztül.  Egyesíti a munkavállalók mobilitási és együttműködési igényeit és a vállalat adatbiztonsági követelményeit igy megvalósítva a biztonságos vállalati fájlszinkronizálást és a megosztási szolgáltatást.

A Citrix ShareFile szolgáltatás felhasználó alapon licencelődik és éves előfizetéses  keretében érhető el.

error: