Citrix üzletmenetfolytonossági terv (BCP)

Citrix üzletmenetfolytonossági terv (BCP)

Az üzletmenetfolytonosság a vállalkozások azon képessége, mely révén képesek az elengedhetetlen üzleti folyamatokat biztosítani katasztrófa idején és azt követően is.

Mi az üzletmenetfolytonosság?

Az üzletmenetfolytonosság a vállalkozások azon képessége, mely révén képesek az elengedhetetlen üzleti folyamatokat biztosítani katasztrófa idején és azt követően is. Rengeteg olyan zavaró tényező létezik, amiknek a megoldása rengeteg időt, pénzt, és energiát vesz igénybe. Ezek a zavaró tényezők egyértelműen rontják az üzletmenet folytonosságát.

A Citrix üzletmenetfolytonossági terv (BCP) segíti a vállalkozásokat, hogy időben felkészüljenek ezekre a katasztrófákra.

A modern szervezetek tisztában vannak azzal, hogy melyek azok a zavaró tényezők, amik túlmutatnak a katasztrófákon. A szolgáltatáskiesések, a biztonsági szabályok megsértése és az ipari verseny jelentős fenyegetést jelenthet az üzleti folyamatok számára.

Az üzletmenetfolytonosság lehetővé teszi a szervezetek számára:

  • A folyamatos termelékenységet bármilyen zavar esetén, legyen az tervezett vagy nem.
  • Védi és felügyeli az üzleti információkat, fenntartva az informatikai irányítást az adatközpontban.
  • Egyszerűsíti a folyamatosság tervezését és a működést ugyanazzal a hétköznapi infrastruktúrával, ami a szokásos működést biztosítja.

Manapság a felhő technológiák, a redundáns rendszerek folyamatosan működtetik és elősegítik a vállalatok stratégiai tervezését, olyankor is, amikor egy váratlan esemény bekövetkezik. Az üzletmenetfolytonosság menedzselése és az ehhez szükséges infrastruktúra kialakítása jelentősen könnyebbé vált a XXI. században. A nagy szervezetek ez által képesek megtartani minden funkciójukat egy válságos időszak alatt is, a kis- és középvállalkozásoknak pedig lehetőségük van a kritikus funkciókra összepontosítani, amíg a válságos idők el nem múlnak.

Azonban továbbra is kritikus jelentőségű maradt a kockázatértékelés, a kockázatkezelés és a katasztrófa utáni helyreállítási tervezés a folytonosság biztosítása szempontjából.

A Citrix segítségével vállalkozása egy nem tervezett leállás idején is tökéletesen működik tovább.

Ha az emberek nem férnek hozzá a mindennapi munkavégzésükhöz szükséges alkalmazásokhoz, adatokhoz, fájlokhoz és szolgáltatásokhoz, akkor az üzlet továbbra is áll, és minden egyes pillanatban pénzt, ügyfelet, időt, jó hírnevet és üzleti lehetőséget veszít.

Melyek azok a technológiák, amik támogatják az üzletmenetfolytonosságot?

A felhőplatformok által támogatott integrált technológiák lehetővé teszik a modern vállalkozások számára is a tervezést, a válságra való reagálást és az abból való kilábalást, legyen szó természeti katasztrófákról, kibertámadásokról vagy egy olyan világjárványról, mint napjainkban a koronavírus.

Az alábbi technológiák támogatják a vállalkozásokat, és pontos elemzéseket végeznek.:

Virtuális gépek és alkalmazások

A desktop- és alkalmazás virtualizáció, illetve a SaaS (Software as a Service) és a webes alkalmazások ideálisak az üzletmenetfolytonossághoz, mivel lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármilyen eszközzel hozzáférjenek a használt alkalmazásaikhoz, ha egy katasztrófa miatt a vállalati adatközpontok és irodák használhatatlanná válnak. Ez a távoli hozzáférés biztosítja a vállalkozás üzletmenet folytonosságát.

 

Citrix Virtual Apps https://www.citrix.com/products/citrix-virtual-apps-and-desktops/
Citrix Virtual Apps and Desktops https://www.citrix.com/products/citrix-virtual-apps-and-desktops/
Citrix Managed Desktops (desktops-as-a-service) https://www.citrix.com/products/citrix-managed-desktops/

 

 

 

Egységes végpontmenedzsment

Akár egy természeti katasztrófa, vagy akár a koronavírus idején az alkalmazottak számára lehetővé kell tenni, hogy bármilyen eszközről hozzáférhessenek azokhoz az alkalmazásokhoz és fájlokhoz, amikor a napiszintű munkájuk elvégzéséhez elengedhetetlen. Az egységes végpontkezelés lehetővé teszi a szervezetek számára az alkalmazások és adatok biztonságos továbbítását, függetlenül a végponttól, a hálózattól, vagy a felhasználó tartózkodási helyétől.

Citrix Endpoint Management https://www.citrix.com/products/citrix-endpoint-management/
Ide tartoznak az alábbiak: Citrix Enterprise Mobility Management (EMM), Citrix Mobile Application Management (MAM), Citrix Mobile Device Managemen (MDM)

 

 

 

Fájl szinkronizálás és megosztás

Az ilyen váratlan események idején a folyamatos működéshez elengedhetetlen a fájlok elérése. A felhőalapú fájl szinkronizálás és a megosztási eszközök lehetőséget biztosítanak, hogy a vállalati adatokhoz való hozzáférést lehetővé tegyék az illetékes személyek részére a világ bármely pontjáról, ezenkívül a kifinomult biztonsági protokollok enyhítik az adatvesztés vagy korrupció kockázatát, ezzel is biztosítva, hogy az információk a katasztrófa ideje alatt is biztonságban maradnak. Súlyos megsértés esetén, a titkosított eszközök és a távoli törlés lehetősége megóvják a vállalkozást attól, hogy esetleg érzékeny információk szivárogjanak ki.

WorkSpace https://www.citrix.com/products/citrix-workspace/
ShareFile https://www.citrix.com/lp/sharefile/

 

 

Együttműködés

A rugalmasság és a helyreállítási célok szempontjából a kollégák közötti kapcsolattartás a válság során kritikus jelentőségű és kulcsszerepet játszik minden robusztus üzletmenetfolytonossági stratégiában. Fontos, hogy az együttműködési eszközök nagyrészben felhőalapú technológiákra épülnek, hogy lehetővé tegyék a munkatársak számára az azonnali hozzáférést, ahogy a vállalat ezt elvárja tőlük.

WorkSpace https://www.citrix.com/products/citrix-workspace/
Citrix Content Collaboration https://www.citrix.com/products/citrix-content-collaboration/

 

 

Felhőalapú hálózatok

Alaphelyzetben a felhőalapú hálózatok lehetőséget adnak a szervezeteknek, hogy szükségük szerint bővítsék erőforrásaikat. Abban az esetben, ha katasztrófa sújtja az elsődleges adatközpontot, a katasztrófatűrő megoldások eloszthatják a virtualizált erőforrásokat a másodlagos helyszínekre, korlátozva az állásidőt vagy teljesen megszüntetve a szolgáltatás kieséseket. Ezek a megoldások szolgáltatják a kívánt megbízhatóságot és teljesítményt a katasztrófa teljes ideje alatt és biztosítják a vállalat számára az tevékenységekhez szükséges üzemidőt.

Application Delivery Controller ADC https://www.citrix.com/products/citrix-adc/
Application Delivery Manager ADM https://www.citrix.com/products/citrix-application-delivery-management/
Web Application Firewall WAF https://www.citrix.com/products/citrix-web-app-firewall/
SD WAN https://www.citrix.com/products/citrix-sd-wan/
Intelligent Traffic Management https://www.citrix.com/products/citrix-intelligent-traffic-management/
Citrix Gateway https://www.citrix.com/products/citrix-gateway/

 

 

 

 

 

Hogyan csökkentik a kockázatot az üzletmenetfolytonossággal kapcsolatos megoldások?

Annak érdekében, hogy a munkavállalók továbbra is hatékonyan dolgozhassanak és az informatikai munkatársak időben állítsanak helyre bármilyen zavart, a vezetőknek rugalmas technológiákba kell beruházniuk.

Az üzletmenetfolytonossági terv alapja egy erős keret, amely támogatja a szervezetet a váratlan események bekövetkezésekor. A szervezetek növelik lehetőségeiket a monumentális kihívások könnyedén történő leküzdésére. A szisztematikus megközelítés biztosítja, hogy mindenki megértse szerepét és a legnagyobb esélye legyen a sikerre.

három fő pillér (a rugalmasság, a helyreállítás és a vészhelyzet) megerősíti a szervezeteket, lehetővé téve számukra a belső csapatok és a külső érdekelt felek támogatását. A Citrix Cloud a felhő technológiák és a dinamikus infrastruktúrák segítségével a legveszélyesebb válságok kezelhetővé válnak.

Citrix megoldások bármilyen típusú és bármekkora méretű szervezet számára.

A közelmúltban kialakult helyzet túlélése kritikus időszak a magyarországi vállalkozások életében is.

Legyen cége felkészült a krízishelyzet áthidalására, ismerje meg a Citrix megoldásait.

Segítségért lépjen kapcsolatba velünk!

error: