Home Office a Citrix megoldásaival

Home Office a Citrix megoldásaival

A koronavírus (COVID-19) a vállalatokat és embereket egyaránt új kihívások elé állította.

A kialakult helyzetben a szervezetek számára elsődleges szempont az alkalmazottak egészségének védelme, azonban kiemelt prioritással kell kezelni az üzletmenet folytonosság biztosítását, valamint az üzleti és gazdasági érdekek megóvását.

A legtöbb vállalat számára a jelenlegi helyzetben a távmunka jelentheti a megoldást, ehhez azonban számos feltétel teljesülése szükséges:

 • Biztosítani kell a belső hálózaton működő üzleti alkalmazások távoli elérését.
 • Nem sérülhet az adatbiztonság, a távoli elérést biztonságos módon kell kialakítani.
 • Az alkalmazottak számára megfelelő eszközöket, laptopokat, telefonokat kell biztosítani, melyekről otthonról is elérhetők lesznek a vállalat rendszerei.
 • A hatékony munkavégzéshez a távoli elérésnek megbízhatónak és egyszerűen használhatónak kell lennie.

A Citrix a desktop és alkalmazás virtualizációs szegmens meghatározó szereplőjeként elkötelezett a digitális térben történő munkavégzés támogatásában. A szoftver cég számos innovatív megoldást kínál ügyfeleinek, melyek lehetővé teszik a belső informatikai rendszerek biztonságos távoli elérését bármikor, a szervezet által engedélyezett bármely platformról.

A Citrix technológiák megoldást nyújtanak egészségügyi szolgáltatóknak, oktatási intézményeknek, állami és önkormányzati szerveknek, pénzintézetek, valamint kis-, közép- és nagyvállalatoknak egyaránt a távmunkára történő gyorsított átállásban.

Távmunka megvalósítása a Citrix technológiákkal

Remote PC Access Extra

Extra hardver beruházás nélkül megvalósítható az irodai PC-k és tervezői munkaállomások biztonságos távoli elérése laptopról, desktop-ról, mobiltelefonról, vagy tablet-ről, szinte bármely platformról (Windows, Linux, macOS, Android, iOS).

A Remote PC Access elsősorban azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik gyors megoldást keresnek a hatékony távoli munkavégzés megvalósításához.

A szolgáltatás legfontosabb előnyei:

 1. Rövid idő alatt bevezethető.
 2. A felhasználók az irodában lévő munkaállomásokat és az azokon futó alkalmazásokat érik el saját otthoni eszközeikről.
 3. A távoli eléréshez tetszőleges, akár kétfaktoros hitelesítés is beállítható.
 4. A megoldás alkalmas a tervezői szoftvereket (pl. AutoCAD, Siemens Solid Edge) futtató nagy teljesítményű munkaállomások távoli eléréséhez. A Citrix HDX technológiája reszponzív, megbízható felhasználói élményt biztosít, ami növeli a munkatársak produktivitását.

Virtual Apps and Desktops

A Citrix piacvezető VDI (virtuális desktop infrastruktúra) megoldásával desktop operációs rendszerek futtathatók virtualizált környezetben, VMware, Hyper-V és XenServer platformon a cég adatközpontjában, melyet a felhasználók bármikor, bárhonnan, bármely eszközről elérhetnek.

A VDI segítségével egy egységes, jól menedzselhető és skálázható, az irodából és távolról egyaránt biztonságosan elérhető desktop környezet alakítható ki. A terminál szerver megoldással egy időben egy szerver több felhasználót is kiszolgálhat, mellyel egy erőforrás optimalizált, desktop és alkalmazás publikálást egyaránt lehetővé tevő környezet biztosítható.

A megoldás melletti legfontosabb érvek:

 • Az egyszerű 4-5 gépes környezettől kezdve a több ezres virtuális gépig skálázható infrastruktúra építhető.
 • Különböző felhasználási területeken alkalmazható megoldás:
  • Irodai munkakörnyezet biztosítása bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről.
  • Digitális labor környezet kialakítása oktatási intézményeknek távoktatáshoz.
  • Az NVIDIA adatközpontokba szánt GPU virtualizációs megoldásaival integrálva akár nagy számítási kapacitást igénylő virtuális tervezői munkaállomások, speciális orvosi diagnosztikai, vagy ipari termelés és folyamatirányítási szoftverek is kiszolgálhatók és távolról elérhetővé tehetők az alkalmazottak, egészségügyi dolgozók, orvosok, mérnökök és tanulók számára.
 • A rendszer rövid idő alatt dinamikusan bővíthető az ad-hoc felmerülő igények kiszolgálásához extra hardver, vagy felhős erőforrások biztosításával.

Felhő alapú megoldás

A Citrix szolgáltatásai felhőből, előfizetéses modellben is elérhetők, mely csökkenti a hardver, rendszerintegráció, felügyelet és a tesztelés kapcsán felmerülő költségeket.

A Citrix Cloud integrálható az ügyfél meglévő földi infrastruktúrájával, valamint Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), vagy Google Cloud Platform (GCP) felhőszolgáltatásokkal egyaránt.

A Citrix Cloud segítségével hibrid, vagy teljesen felhő alapú megoldás is kialakítható, mely a jövőbeni igények változásával rugalmasan bővíthető.

Citrix Partnerek által nyújtott szolgáltatás

A Citrix magyarországi partnerei számos sikeres projektnek köszönhetően nagy tapasztalattal rendelkeznek a desktop és alkalmazás virtualizációra épülő távmunka megoldások tervezésében, bevezetésében és támogatásában.

Az alábbi folyamatok ismeretében rövid határidőkkel állnak ügyfeleik rendelkezésére Citrix technológiákra épülő egyedi, távoli munkavégzést lehetővé tevő megoldások kidolgozásában és kivitelezésében.

 1. Ügyfél igények felmérése.
 2. Rendelkezésre álló helyi hardver, vagy felhős erőforrások felmérése.
 3. Távoli eléréssel kapcsolatos speciális elvárások tisztázása.
 4. Citrix Partner megoldási javaslata.

Itt lehet érdeklődni, kiket ajánlunk megvalósító Partnerként.

error: