Telekommunikációs óriás, sikeres EMM bevezetése a Citrix XenMobile segítségével

A 2004-ben alapított Avea, Törökország egyik piacvezető mobil kommunikációs vállalata. A szervezet több mint 6500 embert foglalkoztat és 14 millió ügyfelet szolgál ki.

Olyan újgenerációs mobilhálózatot vezettek be a piacra, amelyet mára már a Török lakosság 98%-a használ. Az Avea rövid idő alatt az ország leginnovatívabb megoldásokat nyújtó szolgáltatójává nőtte ki magát.

A cégnek közel 200 országban, 664 operátorral van roaming megállapodása és folyamatosan invesztál a technológiai fejlesztésekbe, infrastruktúrába azért, hogy széleskörű megoldásokat nyújtson a felhasználóknak.

A kihívás

Az elmúlt két évben egyre több Avea alkalmazott kezdte saját eszközét használni a céges adatok tárolására és az erőforrások eléréséhez.

Ezeknek az eszközöknek az adminisztrációja és információ biztonsági felügyelete komoly kihívás elé állította az IT csapatot. Az Avea-nak szüksége volt egy olyan átfogó megoldást biztosító rendszerre, amely egyszerre védi az értékes céges adatokat és a vállalati alkalmazásokat is. További fontos feltétel volt, hogy meggátolja az illetéktelen felhasználók csatlakozását a belső hálózatra illetve lehetővé teszi az elveszett készülékek távoli zárolását.  “ A modern üzleti világban ahol a gyors munkavégzés alapkövetelmény, elengedhetetlen a mobil eszközök használata és ezek védelmének megteremtése” – nyilatkozta Alper Argpacioglu, nagyvállalati IT menedzser.

A megoldás

Miután megvizsgálta az összes piacvezető mobil eszközmenedzsment megoldásokat, az Avea a Citrix XenMobile termékét ítélte a legmegfelelőbbnek. A kiválasztás során elsődleges szempont volt a fejlett biztonság, a mobileszközök felügyelete és menedzsmentje. A Citrix piacon elfoglalt pozíciója és a folyamatos technológia fejlődése garancia volt a sikeres működéshez. A technológia bevezetése kevesebb, mint 3 hónapot vett igénybe, amely üzembiztos rendszerként működik a mai napon is. Az Avea IT csapata jelenleg 2700 mobileszközt felügyel. A flottában különböző típusú eszközök vannak úgy, mint Android és iOS. A termék tökéletesen integrált a már korábban bevezetésre került XenDesktop környezettel.

A legfontosabb cél: A céges adatok, eszközök és információk biztonságának növelése

A Citrix XenMobile felügyeli és védi az adatokat valamint alkalmazásokat a felhasználók Apple iOS, Android és Blackberry készülékein, beleértve a tableteket is.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók biztonságosan hozzáférjenek és használják az alkalmazásaikat, mialatt a veszélyt jelentő szoftverek nem károsíthatják azokat. A XenMobile tökéletesen integrálható a leghatékonyabb biztonsági szintekkel úgy, mint a tűzfal rendszerek, tanúsítványok, antivirus szoftverek és autentikációs védelem.

“Ha a felhasználó elveszti a készülékét, mi távolról zárolni és törölni tudjuk azt” – nyilatkozta Oneder Unal – Nagyvállalati IT szolgáltatás szakértő. Minden vállalat, amelynek fontos az adatok és alkalmazások védelme profitálhat a XenMobile használatából!”

További előnyök: A mobil eszközök központosított menedzsmentje hatékonyabb adminisztrációval

A XenMobile lehetővé teszi, hogy az IT munkatársak könnyedén felügyeljék a felhasználók készülékeit. Egy átlátható és könnyen kezelhető konzolon keresztül átfogó képet kapunk a felügyelt eszközökről és azok státuszáról.

A menedzsment felületen keresztül csoportonként definiálhatnak szabályokat, alkalmazásokat telepíthetnek távolról, zárolhatják vagy meghatározhatják az eszközök helyzetét. Az adminisztrátorok képesek egy speciális szoftver segítségével alkalmazásokat izolált környezetben futtatni. Ezek a többi külső publikusan elérhető alkalmazástól függetlenítve működnek, és csak egymás közt képesek a megfelelő szintű kommunikációra. Az alkalmazások távolról frissíthetőek részlegesen törölhetőek és különböző szabályok alkalmazhatóak rájuk.

A biztonságos eszközök használattal maximális felhasználói élmény párosul

Folyamatosan növekszik azoknak az alkalmazottaknak a száma, akik saját eszközeiken szeretnék elérni a céges erőforrásokat, adatokat.

A XenMobile lehetővé teszi, hogy dolgozók a saját eszközeiken is biztonságosan tudják elérni a szükséges vállalati adatokat. “Tudtuk, hogy az alkalmazottak céges adatokat tároltak a saját készülékeiken, ezért muszáj volt újragondolni a mobil eszközök védelmét” – nyilatkozta Erdem Bilim, vállalati IT szakértő.

A XenMobile integráció után az Avea IT adminisztrátorok könnyedén tudják felügyelni a vállalati és alkalmazottak tulajdonában álló (BYOD) eszközöket, anélkül hogy szigorú szabályokkal akadályoznák a munkavégzésüket.

A jövő

Miután sikerült ennyire hatékonyan és pozitívan hozzájárulni az alkalmazottak mindennapi munkájához, az Avea szeretne még többet profitálni a XenMobile-ból! Egyrészt értékesíteni szeretnék szolgáltatásként a telefonok és alkalmazások mellé, másrészt bevezetni a testvér vállalatuknál, a Török Telekom-nál. Az Avea erősen ajánlja a XenMobile terméket az összes olyan vállalatnak ahol nagy mennyiségű mobileszköz van használatban, akár egyetlen központban akár kihelyezett irodákban. “ Minden cég ahol számít az adatok biztonsága, a mobile eszközök egyszerű, központosított menedzsmentje, profitálni fog a XenMobile használatából!”-nyilatkozta Arpacıoğlu, nagyvállalati IT menedzser.

“Tisztában voltunk azzal a ténnyel miszerint az alkalmazottak vállalati adatokat tárolnak a saját készülékeiken, ezért muszáj volt újragondolni a mobil eszközök védelmét. A XenMobile integráció után az adminisztrátoraink képesek egyszerűen felügyelni a vállalati és alkalmazottak tulajdonában álló (BYOD) eszközöket, anélkül hogy szigorú szabályokkal akadályoznák a munkavégzésüket.”

Erdem Bilim, Nagyvállalati IT szakértő

error: