A mobilitási beruházások gyors megtérülése a XenMobile segítségével

on the way

A mobilkészülékek és alkalmazások sok vállalatnál ma már ugyanolyan fontosak, mint a PC-k. Az informatika fogyasztóközpontúvá válásának, valamint a dolgozói tulajdonú mobilkészülékek céges használata („bring-your-own-device”, BYOD) terjedésének köszönhetően a mobilitás ma már nemcsak a cégvezetők és az értékesítési csoportok kiváltsága. Sok olyan cég van, ahol már szinte mindenki élvezheti a mobilitásnak a hatékonyságra és az üzleti agilitásra gyakorolt jótékony hatását.

A Cisco Internet Business Solutions Group 2013-as „The Financial Impact of BYOD: A Model of BYOD’s Benefits to Global Companies” (A BYOD-kezdeményezések pénzügyi hatása: Milyen előnyökkel jár a BYOD a multinacionális nagyvállalatok számára) c. jelentésében egy hat országot és 18 különböző iparág közepes méretű és nagyvállalatait átfogó, több mint 2400 mobilfelhasználó megkérdezésével zajlott felmérés eredményét tette közzé.

A vállalati mobilitásmenedzsment (enterprise mobility management, EMM) megoldásai, így pl. a Citrix XenMobile Enterprise alapvető módon teszik lehetővé a mobilitást és az az által létrehozott üzleti értéket. Az EMM-megoldások segítségével a vállalatok képesek a mobilkészülékek, -alkalmazások és -adatok biztonságossá tételére és menedzselésére; ezek közül a XenMobil kínálja a legátfogóbb megoldást.

Mivel egy technológia befektetésmegtérülése (ROI) egyenlő az előállított üzleti érték és a teljes tulajdonlási költség (TCO) különbségével, hosszabb idő alatt az a mobilstratégia nyújtja a leggyorsabb ROI-értéket, amely a legnagyobb értéket állítja elő egy olyan menedzselési és biztonsági megoldás mellett, amelynek a legalacsonyabb a TCO-ja. A XenMobile a legtöbb EMM-megoldásnál alacsonyabb TCO-értéket biztosít, miközben egy átfogó mobilitási megoldáskészletet tartalmaz, amely a gyors befektetésmegtérülés húzóereje.

 Ez a műszaki ismertető számos különféle példával szolgál a mobil befektetésmegtérüléssel kapcsolatban, miközben bemutatja, miért különösen alkalmas a XenMobile arra, hogy alacsony TCO mellett segítse elő a cégeknél a felhasználói hatékonyságot, illetve egyszerűsítse és alakítsa át az üzleti folyamatokat.

Rugalmas együttműködés és döntéshozatal

Amikor valaki a mobilitásról beszél, többnyire azokra a hatékonysági és együttműködési előnyökre gondol, amelyeket a mobilkészülékek, illetve a bármikor, bárhonnan való kapcsolódás lehetősége nyújt; ilyen előnyök a gyorsabb és megalapozottabb döntéshozatal, az új termékek és kezdeményezések gyorsabb piacra jutása, valamint a jobb ügyfélkapcsolatok és szolgáltatások. Még jelentősebbek az előnyök, ha az üzleti mobilkészüléket magáncélokra is használják. India leggyorsabban fejlődő kereskedelmi bankja, a Ratnakar Bank felkarolta a BYOD-mozgalmat, és engedélyezte a dolgozóknak, hogy a nap 24 órájában elérjék levelezésüket mobiljaikról, ami javította a dolgozók hatékonyságát.

A biztonságos levelezést nyújtó Citrix WorxMail mobilalkalmazást, illetve a biztonságos fájlmegosztást lehetővé tevő Citrix ShareFile-t is tartalmazó XenMobile Enterprise segítségével a Ratnakar Bank nagyobb funkcionalitást biztosít dolgozói számára, mint amit a készülékek saját e-mail alkalmazásai kínálnak. A WorxMail és a ShareFile használatával az alkalmazottaknak nem kell várakozniuk a nagyméretű csatolt fájlok időigényes letöltődésére.

A XenMobile ugyanakkor hatékony védelmet biztosít az ellen, hogy a cégtől távozó dolgozók továbbra is elérjék munkahelyi levelezésüket. A szelektív törlés és a felhasználói fiókok visszavonása a készülék- és alkalmazásszintű irányelvekkel együtt lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák megóvják a vállalati szellemi tulajdont.

Rövid bekapcsolási és információelérési idő

Ha fontos a sebesség, az okostelefonoknak és a táblagépeknek két jelentős előnyük van a laptopokhoz képest: a rövid bekapcsolási idő, illetve a rövid kapcsolódási idő. Ennek a hivatali ügyekre gyakorolt drámai hatása tökéletesen látható Kalifornia állam igazságügyi minisztériumának példáján.

A minisztériumi gyakorlatban a mobilitás egészen a közelmúltig azt jelentette, hogy a nyomozók laptopokkal és mobil modemekkel dolgoztak. Bár ezzel a megoldással jobb információ-hozzáféréshez jutottak, a laptopok túl nagyok és lassúak voltak. „Tegyük fel, hogy ellenőrizni kellett valakinek a személyazonosságát” – mondta el Chris Chambers helyettes rendőrfőkapitány. „Ilyenkor fel kellett nyitni a laptopot, és kivárni, amíg a rendszer elindul vagy felébred. Majd meg kellett adni a merevlemez titkosítási jelszavát, bejelentkezni a VPN-be, végigcsinálni a kétlépcsős hitelesítést, majd bejelentkezni az alkalmazásba. A bűnüldözésben minden az időről szól; legyen szó akár egy személy azonosításáról, vagy a rendőrtiszt számára létfontosságú információk beszerzéséről.”

A szinte azonnal bekapcsolódó, a XenMobile által nyújtott automatikus, alkalmazásspecifikus mikro-VPN-ekkel (l. később) felvértezett táblagépeknek és okostelefonoknak hála, a nyomozók gyorsabban tudnak kereséseket lefuttatni, és a kapott információkra reagálni. A beüzemelés után néhány nap múlva a nyomozók már 300 százalékkal több gyanús személy adatait tudták átfuttatni az adatbázison, az átlagos napi 20-ról 80-ra növelve a keresések számát.

„Már az első hétvégén táblagépekkel láttuk el egy fegyveres bemutatón szolgálatot teljesítő fegyveres rendőrtiszteket” – mondta el Tim Whitfield szoftverszakértő. „A gyors adathozzáférésnek köszönhetően három olyan fegyvert vásárló személy letartóztatására is sor került, akiket jogerős bírósági végzés tiltott el a lőfegyverek birtoklásától. Ez már önmagában is megérte az üzembe helyezéssel járó fáradozást – már ami az én munkámat illeti. És ez még csak a jéghegy csúcsa.”

A Xenmobile az egyetlen EMM-megoldás, amely többfelhasználós menedzsmentkonzollal rendelkezik. „A többfelhasználós menedzselhetőség fontos tényező, mivel így minden egyes bűnüldözői partnerszerv külön kezelheti a saját XenMobile rendszerét” – mondotta Chris Chambers.

Az okostelefonok és táblagépek másik előnye az igazságügyi munka során a laptopokhoz képest, hogy jóval kevésbé keltenek gyanakvást. A rendőrtisztek az okostelefonokat motoron, sőt, lóháton is használhatják. A rendőri megkülönböztetés nélküli gépkocsikban ülő civil ruhás rendőrök anélkül használhatnak okostelefont vagy táblagépet, hogy ezzel gyanakvást keltenének.

A terepmunkások hatékonysága és a megtakarítások

Az üzleti folyamatok mobilitáson keresztüli átalakításának egyik legdrámaibb példája a terepmunkások megnövekedett munkavégzési hatékonysága és eredményessége. A terepmunkások táblagépek és okostelefonok segítségével gyorsan és egyszerűen elérhetik az adott munka megrendelési adatait, ütemezési módosításait és technikai dokumentációit tartalmazó háttéralkalmazásokat, illetve státuszfrissítéseket végezhetnek, amelyeket a diszpécserek is azonnal látnak. A diszpécserek elektronikus üzeneteket küldhetnek a terepmunkásoknak, és GPS-en nyomon követhetik őket.

A Gigaom Research 2013. januári, „Delivering positive ROI from mobile-enabled projects”  (Pozitív befektetésmegtérülés mobilkészülékekre felkészített projektekben) c. tanulmánya egy gázszolgáltató társaságot mutat be, amely az alacsonyabb adminisztrációs költségek miatt évente mintegy 650 000 USD-t takarított meg, és 30 %-kal növelte a kiszállásainak számát a technikusok jobb elérhetőségének köszönhetően. A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyors reagálásnak és az erőforrások menet közbeni gyors átcsoportosításának köszönhetően javult a vásárlóerő megtartása is.

Ebben az esetben az üzleti folyamatok innovációja magában foglalta a CRM- és ERP-rendszerek ütemezési szolgáltatásaihoz való gyors, távoli hozzáférést is. További előnyökkel járt az is, hogy a terepmunkások képesek voltak elérni a legfrissebb technikai dokumentációt, valamint hogy közvetlenül vihették be az adatokat a kiszolgáló rendszerekbe, és nem kellett az adatfelvitellel utólag az irodában foglalkozni. Ez utóbbi nagyban lecsökkentette a személyzetierőforrás-igényeket, és kevesebb hibát eredményezett, mint a korábbi manuális munkafolyamat.

„A mobiltechnológiák képesek megváltoztatni a munkafolyamatokat, sőt, még az üzleti modellt is. Minden egyes üzleti folyamat (vagy üzleti vertikum), amelyet a mobil megoldáshoz hozzáadunk, a nyereség potenciális duplázódását eredményezheti.”

A Gigaom jelentése szerint egy környezetvédelmi szabályozó hatóságnál, ahol a háttérrendszerek elérésére távoli mobilhozzáférést használtak, sikerült 45-ről 8 napra lecsökkenteni az adatok összegyűjtésére és bevitelére fordított időt azáltal, hogy többé nem kell a környezetvédelmi adatokat papíron gyűjteni, táblázatokba begépelni, térképeket szkennelni, és a táblázatok adatait földrajzi információs rendszerekbe importálni. Az idő- és órabér-megtakarításoknak, valamint a környezeti erőforrások gyorsabb helyreállításából eredő környezetvédelmi előnyöknek köszönhetően a potenciális megtakarítás elérheti az évi 1 millió dollárt.

Még a dokumentációk mobilon történő elérése is hozzájárulhat az üzleti folyamatok javításához és a megtakarításokhoz. A jelentés beszámol egy légitársaságról, ahol a papíralapú dokumentációt felváltották az erőforrások iPad táblagépeken történő elérésével. Korábban a jól fizetett pilóták egy-egy 20–30 kg-os táskában cipelték magukkal a repüléssel és az adott járattal kapcsolatos kézkönyveket és szabályzatokat, és minden járatindulás előtt mintegy két órát töltöttek ezek frissítésével. A táblagépek kiosztásával minden pilóta esetén megszűnt a kétórás manuális munka (amivel a 250 dolláros órabérrel számolva mintegy 6000 dollárt takarítanak meg évente), valamint kb. évi 1200 tonna üzemanyagot spórolnak (1 liter üzemanyag 80 cent), ami a papíralapú dokumentáció szállítására ment volna el. További 320 000 dollárt spórolnak a nyomtatáson évente (egy ív költsége 2 dollár).

Az értékesítési osztályok hatékonysága és a forgalom

A kiszolgáló CRM-, SFA- és ERP-rendszereket mobilkészülékekről elérő értékesítési szakemberek azonnal hozzáférnek a legfrissebb értékesítési adatokhoz, valamint a termék- és árinformációkhoz. A kereskedelmi tranzakciókat képesek közvetlenül e rendszerekben rögzíteni, és friss információkkal szolgálhatnak a már meglévő és potenciális vásárlók számára, ezáltal növelik az eladások számát és a forgalmat, miközben kevesebbszer kell bemenniük az irodába.

A Gigaom beszámol egy Samsung okostelefonokat használó lakberendezési vállalatról, ahol minden értékesítő évente nagyjából tízzel több ügyféllátogatást tudott ütemezni, ezzel az 1000 külsős kereskedelmi képviselő éves szinten 3,2 millió dolláros plusz bevételt, illetve egy 750 000 dolláros megvalósítási költségű projekten öt év alatt 15 millió dolláros plusz bevételt hozott a cégnek. A beruházás nem egészen egy év alatt megtérült.

További előnyt jelentettek a pontosabb riportok, mivel az adatokat nem kellett újra begépelni. Ezen kívül a cég dolgozónként egy mobil kapcsolatot is meg tudott szüntetni, ugyanis a dolgozók immár csak az okostelefonjukat használják, így a laptopokat kivonták a forgalomból.

Dolgozói elégedettség

A BYOD és a COPE (corporate-owned, personally-enabled: céges tulajdonú készülék, amelyet a dolgozó privát célra is használ) programok nagyobb rugalmasságot biztosítanak a dolgozóknak a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére. A Cisco IBSG felmérése rámutat, hogy a BYOD-felhasználók ezt a rugalmasságot majdnem olyan nagyra értékelik, mint a mobilitás által biztosított nagyobb hatékonyságot. Kapcsolatot tarthatnak a barátokkal és a családtagokkal, elintézhetik banki ügyeiket és ütemezett teendőiket, majd visszatérhetnek a munkafeladatokhoz, ezáltal nagyobb nettó termelékenységet érhetnek el – mutat rá a jelentés.

A kaliforniai igazságügyi minisztérium képviseletében Chris Chambers elmondta: „Az Egyesült Államok más bűnüldözési szervei is megpróbálták elérni az okostelefonok bevezetésével azt, amit mi, de olyan szintre, ami nálunk sikerült, egyik szervezetnek sem sikerült eljutnia. A munkatársaink rendkívül motiváltak, mert tudják, hogy több ügyet zárhatnak le egy nap alatt, és előbb hazamehetnek. Vannak dolgozók, akik a szervezet más osztályiról is hozzánk szeretnének kerülni a nálunk alkalmazott technológia miatt.”

A mobilitás esetén a legnagyobb befektetésmegtérülés az üzleti folyamatok átalakításából ered, ami jelentős részt a dolgozói innovációnak köszönhető.

Chambers hozzátette: „A mobil eszközökkel folyamatosan egyre intelligensebb munkavégzést sikerül kialakítanunk, és jobban kihasználhatjuk a humán erőforrásokat, mint korábban bármikor. Mindez egyetlen innovációs lépéssel kezdődik, de ez rengeteg további képességet és innovációt hordoz magában, amelyeket az előttünk álló évek során tudunk majd kiaknázni.

Alacsony TCO

Mint láthattuk, a mobilitás drámaian gyors befektetésmegtérülést nyújt azáltal, hogy táplálja az üzleti folyamatok innovációját. A maximális ROI érdekében a mobilstratégiának egy olyan átfogó, költséghatékony EMM-megoldáson kell alapulnia, amely képes menedzselni a mobilkészülékeket, -alkalmazásokat és -adatokat, és ezen kívül üzleti szintű irodai alkalmazásokat tartalmaz.

A XenMobile Enterprise az iparág legátfogóbb EMM-megoldása. Lehetővé teszi, hogy az IT-szakemberek a legalacsonyabb TCO mellett tudják az összes mobilkészüléket, -alkalmazást és -adatot biztonságossá tenni, és ezek hozzáférését biztosítani. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy a szervezetek a legnagyobb ROI-t érjék el a lehető legrövidebb idő alatt.

A XenMobile Enterprise ezen kívül a mobilkészülékek legszélesebb skáláját támogatja, így a Google Android, az Apple iOS, sőt: a BlackBerry OS rendszerű készülékeket is. A XenMobile használatával a cégek a legtöbb dolgozót a legrövidebb idő alatt tudják mobilizálni, ezáltal az indulási költségek alacsonyan tarthatók.

Ezen kívül a XenMobile kínálja a legátfogóbb integrált, üzleti szintű irodaialkalmazás-csomagot, amelybe beletartozik az e-mail, a naptár, a PIM (personal information management, személyes információk kezelése), a böngésző, dokumentumszerkesztő, fájlmegosztó, jegyzetelő alkalmazás, a távoli asztal, valamint egy kattintással elérhetők az egyéb, közös munkát támogató eszközök is.

Ezek az integrált alkalmazások időt takarítanak meg a felhasználók számára, és csökkentik az IT-adminisztrációs költségeket is. A XenMobile irodai alkalmazások továbbá több üzleti szolgáltatást nyújtanak, mint a hasonló fogyasztói alkalmazások. Például a WorxMailben a felhasználók fontosság szerint rangsorolhatják leveleiket, így a fontosabb üzenetek gyorsabban megtalálhatók.

1. ábra: Fontosság szerinti rangsorolás a WorxMailben

A XenMobile Enterprise része továbbá a ShareFile, amely egy biztonságos, nagyvállalati szintű fájlmegosztó és szinkronizációs megoldás. A ShareFile ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja a felhasználóknak, mint a közismert, fogyasztóközpontú Dropbox, a Box vagy a Google Drive, miközben az IT-szakemberek számára szigorú felügyeleti és biztonsági szolgáltatásokat kínál, pl. az adatok átvitel közbeni és nyugalmi állapotban való titkosítását a bizalmas adatok ellopásának megelőzése érdekében. A ShareFile még az Exchange tárolási költségek csökkentésére is képes azáltal, hogy hivatkozásokat biztosít az e-mailekhez csatolt fájlok helyett, amelyek a több címzettnek való küldéskor jelentős tárhelyet fogyaszthatnak.

A ShareFile ugyancsak egyszerű integrált működést biztosít más céges tárolási megoldásokal, pl. a Microsoft SharePointtal.

2. ábra: A ShareFile a WorxMaillel való integrált működése révén támogatja a mobil tartalomkezelést A dolgozók a fiókjukból fájlokat csatolhatnak az üzenetekhez, és biztonságos hivatkozások formájában küldhetik el azokat. Az adatokat érintő költségek csökkennek, mivel a csatolt fájl hivatkozássá konvertálódik, amelyre a címzett rákattint, és letöltheti a fájlt.

A Citrix irodai alkalmazásokon túl a XenMobile kínálja a külső fejlesztésű üzleti irodai alkalmazások legnagyobb gyűjteményét. Ilyenek például az biztonságos üzenetkezelésre szolgáló ArmorText, az AnyPresence, amely egy üzleti mobilalkalmazások fejlesztését biztosító szolgáltatás (mobile backend as a service, MBaaS), vagy a mobil nyomtatást biztosító Xerox Mobile Print. A XenMobile beépített alkalmazásboltja egypontos hozzáférést biztosít a felhasználók számára az előzetesen jóváhagyott mobil üzleti alkalmazások letöltésére és telepítésére. A versenytársak hasonló megoldásaival szemben ez az egyetlen alkalmazásbolt, ahol egy helyen érhetők el a szoftverszolgáltatások (SaaS), a belső alkalmazások, sőt, olyan virtuális alkalmazások és desktopok, amelyeket a Citrix XenApp és a Citrix XenDesktop biztosít a teljes körű dolgozói hatékonyság érdekében, illetve hogy a dolgozók bárhol, bármely készülékről elérhessék a céges erőforrásokat.

A Citrix megoldása szorosan együttműködik az Active Directoryval, és lehetővé teszi, hogy az IT-szakemberek számtalan irányelvet érvényesíthessenek a mobilfelhasználókra, valamint a készülékekre és alkalmazásokra vonatkozóan. A felhasználók kényelmesen, maguk regisztrálhatják új mobilkészüléküket, és így néhány perc alatt előkonfigurált mobil profilokat, irányelveket és alkalmazásokat kapnak, és azonnal készen állhatnak a hatékony munkára.

3. ábra: A dolgozók bármilyen típusú alkalmazást választhatnak az alkalmazásboltból. Az alkalmazás megjelenik a Worx Home-ban és a mobilkészülék kezdőképernyőjén is.

A XenMobile Enterprise alacsony tulajdonlási költsége legfőképpen annak köszönhető, hogy a megoldás tartalmazza a Citrix NetScaler alkalmazáskiosztás-vezérlő készüléket. A Citrix nyújtja az egyetlen EMM-megoldást, amely ilyen készüléket tartalmaz. Azon túl, hogy részletesen szabályozza a mobilkészülékeknek a vállalati hálózatokhoz, alkalmazásokhoz és adatokhoz való hozzáférését, valamint gyorsított alkalmazáskiosztásra képes, a NetScaler drámai módon javítja a XenMobile kiszolgáló méretezhetőségét is. Míg a versenytársak hasonló megoldásai többnyire 500–2000 készülékre méretezhetők, a NetScaler használatával a XenMobile kiszolgálót több mint 65 000 mobilkészülékre és 8 millió konkurens kapcsolatra is lehet méretezni.

A NetScaler ezen kívül további menedzsment- és biztonsági szolgáltatásokat is tartalmaz, pl. Denial-of-Service támadások elleni nagy teljesítményű védelmet, alkalmazásszintű tűzfalat, többlépcsős hitelesítést, felhasználóra és készülékre érvényesíthető alkalmazás- és adatszintű hozzáférés-szabályozást, SSL terheléselosztást, ActiveSync levélszűrést iOS, Android és BlackBerry 10 készülékekre, valamint alkalmazásspecifikus SSL mikro-VPN-eket.

A TCO-t csökkentő további előny, hogy a NetScaler jóval kevésbé igényli a terheléselosztók és átjárók használatát, mint más megoldások, ahol ezekre többnyire szükség van ahhoz, hogy a felhasználók elérjék levelezésüket, a böngészőt és más alkalmazásokat. A terheléselosztókra többnyire a vállalati tűzfalak előtt és mögött egyaránt szükség van, az átjárók használata pedig pl. az e-mailek vagy az intranet eléréséhez szükséges. A XenMobile és a NetScaler közötti szoros integrációnak köszönhetően egyetlen készülék biztosít minden terheléselosztó- és átjárószolgáltatást, ezzel jelentősen csökkenti az infrastruktúra beszerzési és menedzsmentköltségeit.

A NetScaler egy beépített mikro-VPN-t is tartalmaz, ezáltal egy átfogó, biztonságos mobilátjáró szerepét is betölti, így az IT-szakembereknek nem kell külön hálózati készülék beszerzéséről gondoskodniuk.

Alkalmazások konténeres futtatása XenMobile Worx SDK segítségével

Számos mobilalkalmazás-menedzsment megoldás biztosít alkalmazásszeparációs szolgáltatásokat, amelyek biztosítják a vállalati alkalmazások és adatok konténeres futtatását, így azok elszeparálhatók a készüléken lévő személyes alkalmazásoktól és adatoktól, és megakadályozható közöttük mindenféle interakció. A XenMobile Enterprise felgyorsítja és leegyszerűsíti ezt a folyamatot azáltal, hogy saját biztonságos, sandboxolt mobil e-mail- és böngészőalkalmazással rendelkezik, amelyek a natív alkalmazásokhoz igen hasonló felhasználói élményt nyújtanak, és amelyek olyan részletes felügyeleti eszközöket adnak az IT-szakemberek kezébe, amelyekkel megelőzhető az adatvesztés, és titkosíthatók az adatok. A XenMobile Worx SDK vagy az alkalmazáscsomagoló eszköz segítségével a szabályozásnak a belső alkalmazásokra való illesztése rendkívül gyors és egyszerű feladat, amely mindössze egyetlen programsort igényel, akár a fejlesztés során, akár azt követően.

Azoknak a cégeknek, amelyek gyors, egyszerű és hatékony módot keresnek asztali Windows-alkalmazásaik mobilon való használhatóvá tételére, érdemes megfontolniuk a Citrix desktop- és alkalmazásvirtualizációs megoldásait.

A XenDesktop és a XenApp képes a Windows-alkalmazások virtualizálására és bármilyen mobilkészüléken való használhatóvá tételére, illetve a felhasználói élménynek bármely mobil operációs rendszerre való átszabására, ideértve az olyan szolgáltatásokat is, mint a táblagépek és okostelefonok érintőkijelzőin használható kétujjas méretezés és nagyítás.

Összefoglalás

A XenMobile Enterprise egy átfogó megoldás, amely ugyanakkor fokozatos megközelítést alkalmaz, amelyben az első lépcső az e-mail és a fájlmegosztás, majd a későbbiekben mód van a vállalati alkalmazások, illetve az adatmenedzsment és hozzáférés kérdéseinek kezelésére.

A mobilitás drámaian gyors befektetésmegtérülést biztosít azáltal, hogy serkenti az üzleti folyamatok innovációját, a szervezeti agilitást és a dolgozók hatékonyságát, ezáltal növeli a bevételeket, gyorsítja a folyamatokat, és javítja az együttműködést és a vásárlói elégedettséget.

A Citrix XenMobile Enterprise biztosítja az iparág legátfogóbb EMM-megoldását a legalacsonyabb teljes tulajdonlási költség mellett, ezáltal a szervezetek a lehető legrövidebb idő alatt képesek elérni a mobilizációs beruházások megtérülését.

error: