Alkalmazás Streaming, Citrix módra

A kliensoldali alkalmazás virtualizálás (az alkalmazás áramoltatás) azt jelenti, hogy az alkalmazásokat központilag konfigurálják és felügyelik, majd átáramoltatják a felhasználói számítógépek elszigetelt környezetébe. Az elszigetelés révén a végkészüléken biztonsággal el lehet kerülni a felhasználói vagy rendszerütközéseket. Az áramoltatott alkalmazásokkal a mobil munkahelyen dolgozók offline végezhetik feladataikat, anélkül azonban, hogy az alkalmazásokat telepíteni kellene a mindenkori végkészülékekre.

Az alkalmazás publikálással szemben az áramoltatásnál az alkalmazás a végkészüléken fut. Így könnyedén meg lehet válaszolni a gyakori panaszokat, miszerint „nálunk minden alkalmazást helyben telepítenek”.

Nagyon sok pénzt, időt és munkaerőt fordítanak szükségtelenül a Windows alkalmazások helyi telepítésére és karbantartására. Hatékonyabb lenne, ha az alkalmazásokat egyszer telepítenék és konfigurálnák, és központilag bocsátanák rendelkezésre. A Citrix a leghatékonyabb módja az alkalmazások központi kiosztásának (alkalmazás publikálás vagy áramoltatás, a felhasználók igényei szerint).

A Citrix megoldása a Windows alkalmazások központi, költség optimalizált kiosztásának mintegy szabványos megoldása. A termékbe integrált virtualizációs technológiáknak köszönhetően feleslegessé vált az alkalmazások telepítése és adminisztrálása az egyes végkészülékeken. A kiosztás és a karbantartás az alkalmazás teljes életciklusa alatt kizárólag a számítóközpontban történik.

Néhány a számos előny közül:

  • Költségcsökkentés a központi, időtakarékos felügyelet révén.
  • Magas fokú adatbiztonság az adatok és az alkalmazások számítóközpontban történő kezelése révén.
  • Kiemelkedő alkalmazásteljesítmény a csekély sávszélességigénynek köszönhetően.
  • A Citrix mind kliensoldali, mind kiszolgálóoldali alkalmazásvirtualizálásra lehetőséget ad.

A kiszolgálóoldali alkalmazás virtualizálás lehetővé teszi az alkalmazások publikálását a kiszolgálón. Az alkalmazások futtatása 100%-ban a kiszolgálón történik, a végkészülék csak a felhasználói kezelőfelület megjelenítésére és a felhasználói adatbevitelre szolgál az egér és a billentyűzet segítségével. A végkészülék számítási teljesítménye érdektelen, szinte bármely készülék megfelelő.

A kliensoldali alkalmazás virtualizálás a központilag karbantartott és előre konfigurált alkalmazások áramoltatását jelenti a különféle végkészülékekre. Az alkalmazások futtatása 100%-ban a végkészülékeken történik, miközben – bár a memóriában vannak eltárolva – nincs szükség helyi telepítésre. A végkészülék számítási teljesítménye ebben az esetben döntő jelentőségű.

error: