Megjelent a Citrix XenMobile 9.0

A Citrix bejelentette a Citrix XenMobile® vállalati mobilitásmenedzsment- (enterprise mobility management, EMM) megoldás új verziójának, valamint az új WorxNotes™, WorxEdit™ és WorxDesktop™ munkafolyamat-vezérelt mobil irodai alkalmazások technológiai bemutatóverziójának kiadását.

Az új XenMobile-kiadás jelentősen továbbfejlesztett felhasználói felülettel, platformbiztonsággal és -támogatással, továbbá beépített menedzsmentszolgáltatásokkal rendelkezik, amivel jobb méretezhetőséget, illetve a vállalkozás számára rövidebb értékteremtési időt lehet elérni.

A Citrix új munkafolyamat-vezérelt mobil irodai alkalmazásai intelligens beépített funkciókkal rendelkező, kulcsfontosságú üzleti alkalmazások, amelyek képesek egymással zökkenőmentesen együttműködni, ezáltal egyszerű, intuitív felhasználói élményt biztosítanak. Például a felhasználók közvetlenül a naptárból is csatlakozhatnak az értekezletekhez, jegyzeteket készíthetnek, majd néhány érintéssel elküldhetik azokat az összes résztvevő számára.

A mobilról dolgozó munkatársak így hatékonyabb munkára képesek táblagépükről és telefonjukról, miközben az IT-szakemberek továbbra is ellenőrzést gyakorolhatnak.

A 2014-es adóév első negyedéve alapján a XenMobile évente több mint 100%-os növekedést mutat; ez is jelzi, hogy a mobilitás az egészségügytől a kormányzati szervekig szinte minden szervezet számára a legfőbb szempontok közt szerepel. Azok a mai vállalatok, amelyek gyorsan akarnak reagálni a változó igényekre, és a növekedés hajtóerőivé kívánnak válni, felismerik, hogy biztonságos mobil munkaterekre van szükség, amelyek biztosítják mindazokat az üzleti eszközöket és adatokat, amelyekre az alkalmazottaknak az irodában és útközben a hatékony munkához szükségük van.

Amint a Citrix Mobile Platform vásárlói felismerik, hogy a munkaerő hatékony mobilizálásához égető fontosságú a biztonságos, intelligensebb és intuitívabb alkalmazások biztosítása, több mint 85%-uk integrált EMM-megoldást választ a különálló MDM-technológiák helyett. A XenMobile most az iparág legátfogóbb, biztonságos munkafolyamat-vezérelt mobil irodai alkalmazáscsaládját nyújtja a vállalkozások számára.

Az új XenMobile-kiadás legfontosabb újdonságai

  • WorxMail™ és WorxWeb™ továbbfejlesztések – A biztonságos mobil e-mailezés érdekében új, intuitív szolgáltatások kerültek be a WorxMailbe, amelyek segítik az e-mailek, a naptár és a címlisták közötti gyors navigációt. A legfrissebb verzió lerövidíti az e-mailek olvasására, törlésére, rendezésére fordított időt. A felhasználó például gyorsan végigmehet a levelein, ha egy felfelé irányuló seprő mozdulattal olvasottként jelöli meg a levelet, a lefelé sepréssel pedig törli azt. A biztonságos webböngészésre szolgáló WorxWeb továbbfejlesztett felhasználó felületet kapott, és immár támogatja a weboldalak kapcsolat nélküli olvasását.
  • Windows Phone 8 támogatás – Beépített, továbbfejlesztett támogatással rendelkezik Windows 8.1 és Windows Phone 8 készülékekhez. Az IT-vállalatok egy egységes platformról, egy közös funkciókészlettel menedzselhetik az iOS, Android és Windows rendszerű készülékeket, és a Windows Phone 8-on futó WorxMail és a WorxWeb segítségével nagyobb hatékonyságot biztosíthatnak a felhasználók számára.
  • Továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatások – A FIPS 140-2 szabványnak való keresztplatformos megfeleléssel, illetve külső cég által végzett behatolásteszteléssel a mobilkészülékek tárolt és forgalmazott adatai egyaránt biztonságossá tehetők, legyen szó akár iOS, akár Android rendszerű készülékekről.
  • Továbbfejlesztések felhőmegoldások – Az összes új szolgáltatás felhőbe telepített XenMobile megoldásként, magas rendelkezésre állású konfiguráció formájában is rendszerbe állítható.

Munkafolyamat-vezérelt irodai alkalmazások új, technológiai bemutatóverziója

  • WorxNotes – Az alkalmazás lehetővé teszi jegyzetek készítését mobilkészülékeken, a jegyzet továbbküldését a kollégák számára WorxMailen keresztül, a jegyzetek naptáriesemény-meghívókhoz való társítását, valamint a Citrix ShareFile®-ben való tárolásukat. A felhasználók könnyedén, közvetlenül csatolhatnak médiafájlokat, zenei klipeket, bemutatótábla-vázlatokat és kameraobjektumokat a WorxNotes-hoz, így a jegyzetek tetszőleges formátumban rögzíthetők és megoszthatók.
  • WorxEdit – Leegyszerűsíti a WorxMail-csatolásként kapott, a mobilkészüléken tárolt, illetve a céges asztali gépeken vagy a ShareFile-on tárolt fájlok szerkesztését. Az alkalmazás lehetővé teszi a mobilkészüléken helyben tárolt irodai dokumentumok formátumgazdag tartalomszerkesztését, a módosítások szinkronizálása és a kollégákkal történő megosztása mellett.
  • WorxDesktop – Segítségével a felhasználók mobilkészülékükről is azonnal hozzáférhetnek fájljaikhoz, alkalmazásaikhoz, valamint asztali gépükhöz. Az alkalmazás távoli elérést biztosít a fizikai gépekhez, és lehetővé teszi, hogy a dolgozó bárhonnan és bármikor ott folytathassa a munkát, ahol abbahagyta.
  • Worxre felkészített külső fejlesztésű alkalmazások – A Citrix Worx App Galleryben a külső fejlesztésű, Worxre felkészített irodai alkalmazások, valamint mobilalkalmazás-fejlesztési és menedzsmentszolgáltatások gazdag választéka áll rendelkezésre. Az új alkalmazások között szerepel a biztonságos üzenetküldésre szolgáló ArmorText, a mobilháttér-szolgáltatásokat (mobile backend as a service, MBaaS) nyújtó AnyPresence, a biztonságos tartalomelérést nyújtó Comply 365, a telekommunikációs kiadások kezelését, valamint a felügyelt mobilitási szolgáltatásokat tartalmazó Tangoe, illetve a mobilnyomtatást biztosító Xerox Mobile Print.
error: